Review: T.R.I.P.S., een lekkere dubbel ep van Mørbeck

Peter Güldenpfennig | 26 augustus 2015
music


Berlijn is weer, of eigenlijk was dat het al, een zwaar innovatieve technostad. Waar techno soms wat veilig kan aandoen blijft de Duitse hoofdstad maar techno voortbrengen die continu fris aandoet.

Neem de nieuwe dubbel ep van de Berlijnse Mørbeck, T.R.I.P.S.. De ep staat bol van de ruig aandoende industriële techno die dansvloeren ongetwijfeld verandert in een haast shamanistische ruimte. Want hoewel het mechanische geluid op de ep, tracks zoals 'Put The Swords Down' en 'Girl Bites Machine' vervreemdend aandoen, helpen ze dus uiteindelijk wel bij het catchy karakter van de ep.

Dat lees je goed: catchy. Want T.R.I.P.S. is net zo goed dansvloermateriaal als dat het luistermateriaal is. Neem 'Back Home', wat schatplichtig is aan de house. De track luistert ondanks het repetitieve karakter fantastisch weg. Een andere track, wat steviger van aard, maar net zo goed luisterbaar is 'Virgin Suicide'.

T.R.I.P.S. komt deze september uit op Mørbeck's eigen label Code Is Law. Met T.R.I.P.S. als nieuwste release laat het technolabel zien dat het een alleraardigste eigen plek weet te veroveren binnen de soms wat generieke techno. Aanrader voor elke avontuurlijke 4 to the floor-liefhebber!

Mørbeck - T.R.I.P.S.

Morbeck-TRIPSArtiest: Mørbeck
Titel: T.R.I.P.S.
Label: Code Is Law
Release: september 2015

Connect met Mørbeck

Like: facebook.com/moerbeckmusic
Luister: soundcloud.com/code-is-law

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws