Maarten Vorwerk en zijn werk als ghost-producer

Mark Hofman | 25 september 2015
music


Je zal de naam Maarten Vorwerk niet snel tegenkomen op de line-up van een festival of in een club, maar het kan wel zijn dat je zijn naam kent. Het is bijna zeker dat je zijn muziek gehoord heb, want de ghost-producer is onder andere verantwoordelijk voor hits van Dimitri Vegas & Like Mike, DVBBS en heel veel andere big room producers. In een interview met een Portugees magazine vertelt Vorwerk details over zijn carrière, zijn inspiratie en hoe hij er over denkt dat andere artiesten van zijn werk profiteren.

Er zijn veel vragen rondom de artiest over zijn beslissing om anoniem te gaan produceren; met een aanzienlijk lijstje van hits op de Beatport lijsten is het bijzonder dat Vorwerk niet zijn eigen muziek uitbrengt. De producer geeft zelf aan dat hij muziek gescheiden houdt van geld en beroemdheid en dat hij zich puur op het produceren wilt focussen.

“I love being in the studio and creating stuff. That is who I am and what I do. For me that’s the best way to present yourself… I don’t charge as much as some of the Top DJ’s are getting for a gig.”

Maarten geeft aan dat hij niet naar dj sets luistert maar alleen maar naar andere producers kijkt. Zijn grootste respect gaat uit naar Adam Richard Wiles, Thomas Wesley Pentz en Giorgio Tuinfort. Die namen zeggen je waarschijnlijk niks, maar in feite zijn dat: Calvin Harris, Diplo, David Guetta, Akon en nog veel meer artiesten. Maarten Vorwerk geeft er niets om als een track een hit wordt, al vindt hij de waardering wel leuk:

“I love it if a track becomes a hit. It’s great to see and hear all the positive reactions and to hear your tracks on the radio. My name is still in the credits though, so that’s enough recognition for me. I do appreciate it when a DJ mentions me a co-producer in interviews or whatever.”

Wil je het hele interview lezen? Check dat dan hier.

 

 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws