Tien tracks uit de scene die je niet meer kunt horen

Mark Hofman | 6 oktober 2015
music


Een goede track is nooit verkeerd: lekkere melodie, heerlijke bas en een geweldige kick, helemaal super! Helaas kan zo’n nummer door heel erg veel succes gigantisch verpest worden. Elk radiostation besluit het nummer te draaien en ook in de club ontkom je er niet meer aan. Dit is een lijst met tien track die je echt niet meer kunt horen.

 10. Axwell feat. Ivan Gough & FeenixPawl – ‘In My Mind’

Deze track is in drie kenmerken te beschrijven: prachtige lyrics, heerlijke melodie en een top beat. Een geweldige plaat die zo vaak gedraaid is dat we er misselijk van zijn geworden.

 9. Calvin Harris – ‘Summer’

Vorige zomer had Calvin Harris een hit met ‘Summer’: een catchy Top 40 nummer met een leuke melodie. Die track hebben we dat jaar alleen zo vaak gehoord dat je bijna niet kon wachten tot het winter was.

 8. Lil Jon & Dj Snake – ‘Turn Down For What’

Het nummer was een beetje apart, de clip was nog erger. Toch had ‘Turn Down For What’ van DJ Snake en Lil Jon wel wat, maar na één week op de radio te zijn geweest was het wel weer genoeg: ‘Turn Down For That’.

 7. Swedish House Mafia – ‘Don’t You Worry Child’

Wat was dit toch een klapper van een plaat, we kunnen het alleen niet meer aanhoren. De zinnen ‘There was a time’ en ‘Don’t you worry child’ zijn nu zo vaak voorbij gekomen, dat we ons bijna zorgen gaan maken…

 6. David Guetta – ‘When love takes over’

David Guetta was samen met Kelly Rowland een ontzettend goed duo. Ze doken de studio in en maakte een gigantische hit die de dance-scene veranderde, helaas vonden de radiozenders dat ook.

5. Daft Punk - 'Get Lucky'

Daft Punk samen met Nile Rodgers en Pharrel Williams, wat was dit een fijne plaat. Het duurde helaas niet lang want het nummer werd zo ongelooflijk populair dat je de plaat elk uur wel voorbij hoorde komen.

4. The Chainsmokers - 'Selfie'

Hier hoeven we niks over te zeggen toch?

 

3. Baauer – ‘Harlem Shake’

Heel eerlijk gezegd was ‘Harlem Shake’ gewoon een heel tof nummer. Baauer zette een goede track neer waar je, ook in de club, lekker op los kon gaan. Tot het moment dat iedereen besloot hun eigen ‘Harlem Shake’ te maken en het nummer zo irritant werd als ziek zijn in het weekend.

2. Avicii – 'Levels'

‘Levels’ was de eerste grote plaat van Avicii en de eerste grote dance plaat die heel veel aandacht kreeg op de radio. Daardoor werd de plaat meer tegen Avicii gebruikt in grappen, dan dat hij er voor geprezen werd. Nu zijn we hem allemaal zat, de plaat dan hè!

 1. Martin Garrix – ‘Animals’

De eerste grote hit van Martin Garrix is de nummer één track die we niet meer kunnen horen. Eerlijk is eerlijk: de track was heerlijk, maar zodra er een ‘Old McDonald Has A Farm’-versie wordt gemaakt kan je wel zeggen dat je plaat dood is. Te vaak en te lang gedraaid.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws