#FlashbackFriday: Check deze drie toffe Nokia-remixen

Peter Güldenpfennig | 9 oktober 2015
music


Elke keer wanneer ik het Nokia-melodietje hoor, gaat er een vlaag van nostalgie door me heen. Niet gek, in de jaren '90 en begin '00 liep iedereen met een toestel van de Finse gigant. Het melodietje is dan ook wereldberoemd. Oorspronkelijk afgeleid van een compositie van Francisco Tárrega, 'Gran Vals' (je hoort het op 0.12), is het herkenbaar uit duizenden.

Dan is het niet gek dat ook producers weglopen met het melodietje. We hebben drie toffe remixen van de tune opgespoord binnen verschillende genres. Check it:

HRLD – 'Nokia Tune' (HRLD Deep Future House Remix)

Een funky deep house-remix van het melodietje die er flink mee aan de haal gaat. Het duurt even voor je de Nokia-tune herkent, maar dat maakt deze remix ook meteen tof. Het is hiermee tenminste niet goedkoop knip-en-plakwerk.

Thisisclouds – 'Nokia'

Dit is er een voor de acid-heads! Wie had gedacht dat acid het Nokia-melodietje zo goed zou staan? De remix is lekker ranzig en ruig. Een vette underground acid-remix voor de late uurtjes!

Dubmaster10 - 'Dubstep Nokia ringtone extended'

Dit is een totaal maffe dubstep remix die op een of andere manier totaal klopt. De Nokia-phones stonden altijd bekend om hun stevigheid dus ja, dan past zo'n remix wel!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws