Dat breekt zo lekker de week: future house

Mark Hofman | 21 oktober 2015
music


Het is woensdag en dat betekent dat de week door de helft is. Het weekend is in de verte al te zien, het is alleen nog even wachten tot je hem kunt omarmen. In deze nieuwe rubriek breken we niet alleen de week, maar gaan we zelf ook iets anders te werk dan normaal. Elke week pakken we een ander genre uit de dance-scene en checken de geschiedenis, de vetste tracks van het moment en grote artiesten ervan. En deze week hebben we het over future house!

Future wat?

Future house is een genre dat in 2010 steeds meer het daglicht begon te zien en wordt beschreven als een mix tussen deephouse en edm. De Franse producer Tchami zegt zelf het genre en de benaming van de stijl te hebben uitgevonden en ontdekt. Het was volgens de producer gewoon een tag die hij gebruikte op Soundcloud

'I don't know what Future House is. It's whatever you create that doesn't exist before you created it. Didn't mean to confuse anybody, but a lot of people asked me how to do future house.'

Fans van de dance-scene en de media daar omheen hebben de benaming opgepakt en zo werd het genre geboren. De muziek was lekker, meer mensen begonnen het te maken, maar van een groot succes was niet te spreken. Dat veranderde aan het einde van dat jaar toen Oliver Heldens opeens om de hoek kwam kijken met zijn track 'Gecko'.

Niemand had nog van de jonge producer gehoord maar zijn eerste track werd direct een wereldhit. Het genre kwam van de grond en schoot in een jaar tijd gigantisch de lucht in. Bekende en onbekende dj's pakte het genre op en begonnen te experimenteren met de sound die bij future house hoort: een onderdrukte melodie met een metaalachtige elastische drop en een tempo tussen de 120 en 128 bpm.

Grote Artiesten

Zoals bij elk genre zijn er ook bij future house een aantal kopstukken die het genre vertegenwoordigen. Doordat het genre nog steeds aan het groeien is komen er steeds meer artiesten bij, maar dit zijn een aantal grote namen:

Oliver Heldens

oliverheldens3

Echte naam: Oliver Heldens

In de scene sinds: 2013

Grootste hits: 'Gecko', 'Koala', & 'Shades of Grey'

Nationaliteit: Nederlands

Tchami

1500-1430989042

Echte naam: Martin Bresso

In de scene sinds: 2013

Grootste hits: 'Promesses', 'Shot Caller' & 'Untrue'

Nationaliteit: Frans

Chocolate Puma

 chocolate-puma

Echte naam: Gaston Steenkist & René ter Horst

In de scene sinds: 1992

Grootste hits: 'Give It Up', 'Oh boy!' & 'I Can't Understand'

Nationaliteit: Nederlands

De vijf vetste tracks

Nu we wat meer weten van het verleden, kunnen we gaan genieten van het heden. Wij hebben een top 5 voor je gemaakt met de beste tracks van dit moment, natuurlijk in dit genre.

Richard Grey – 'SOS (Richard Grey DEEP DEEP Mix)'

Siege – 'Crunk'

Slideback & Philippe B – 'Dance!'

Robin Schulz – 'Sugar (EDX's Ibiza Sunrise Remix)'

Joe Stone & Daser – 'Freak (And You Know It)'

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws