Review: Masters in the Mix volume 2

Nina van Zelst | 12 november 2015
music


Geschreven door: Nina van Zelst
Daar is ‘tie dan: Masters in the Mix, volume 2. Niemand minder dan Masters of Hardcore legends Noize Suppressor en DaY-Már hebben de handen in één geslagen om dit tweede album te mixen, gevuld met de lekkerste en nieuwste (industrial) hardcore.

CD1 is onder handen genomen door Alessandro Dilillo, beter bekend als de altijd vrolijke, energieke Italiaanse DJ Noize Suppressor. Met al bijna 20 jaar ervaring in de hardcore brengt hij ons ‘a circus of hell. Do you dare to take the ride?’ Noize Suppressor mixt de crème de la crème van de hardcore en gaat elke keer een beetje harder.

Wanneer ‘Rebel Dizz’ op komt kan je niks anders dan hyper worden! Een aanstekelijke melodie gevolgd door een heerlijke industriële kick; het perfecte recept voor een track. ‘Rebel Dizz’ is niet alleen een hoogtepuntje op een feest, ook in de auto brengt deze track energie; Tha Playah, Neophyte & The Viper blijkt een heerlijke combinatie te zijn.  

‘We.. are.. the syndicate of hardcore!’. ‘Posse of the hard’, door Dyprax & MC Nolz, is een geweldige track. Wanneer de bass door de speakers beukt krijg je echt een ‘zo zeg!’ momentje, gevolgd door kippenvel wanneer je de melodie te horen krijgt. De opbouw naar de drop is heerlijk, en op de een of andere manier geeft deze track ook een old-school gevoel.

‘Ears bleed’, een track van ‘the man himself’, knalt door de speakers. Het is een donkere track met een heerlijke bass, waarbij je gelijk in de welbekende party-mode komt. Geen euforie, gewoon een lekker melodietje eronder en volop stampen! Naarmate de CD vordert, vordert het tempo mee en hoewel ‘Ears Bleed’ je oren niet letterlijk laat bloeden, voel je wat voor vibe Noize Supressor over wil brengen. 

CD2 is gemixt door de hardcore chick DJ Day-Màr. ‘Mainstream’ is ze niet, met een verdieping in zowel darkcore als industrial staat Dågmar Otto erom bekend de hardste sets te draaien, en stelt ze nooit teleur! Op deze tweede CD wordt het tempo dan ook flink opgevoerd en komen de ‘hardste’ hardcore tracks van de afgelopen tijd aan bod.

‘Hurt’ is een track van hardcore queens Korsakoff en DaY-Már, en wát voor één! Ondersteund door zanger Eik Lindeman zetten zij een echte rammer neer met een hoog ‘armen omhoog en mee schreeuwen’ gehalte. Niet alleen brengt deze track je onmiddelijk mee terug op Masters of Hardcore 2015, ook thuis kan je het toch echt niet laten even lekker mee te springen.

‘Sound becomes one’ is een speciale samenwerking tussen Partyraiser en Destructive Tendecies, want de track is opgedragen aan de overleden vader van Partyraiser. Het is dan ook verreweg een prachtig nummer geworden, waar begonnen word met euforische zang, gevolgd door een lekkere kick ondersteund door een prachtige melodie. Een prachtige creatie met een onderliggende boodschap.

Wij kennen hem natuurlijk allemaal: ‘This is my.. Destiny!!’ gevolgd door een harde bass. Deze track van Destructive Tendecies en Hardbouncer is dan ook een echte party knaller, waar je hoe dan ook je vuisten van in de lucht gooit. ‘Destiný’ is zeer geliefd onder ons hardcore liefhebbers en kan dus niet ontbreken op deze lekkere CD.

Masters of Hardcore presents - Masters in the Mix, volume 2 is een echte aanrader. De beste, nieuwste en hardste tracks zijn op dit album te vinden; gevarieerd van euforisch tot harde frenchcore. Masters of Hardcore flikt het ‘em weer met dit klasse album, als hardcore-liefhebber is volume 2 een echte ‘must have’.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws