#FlashbackFriday: dit is de sound van Drexciya

Peter Güldenpfennig | 27 november 2015
music

Onbekend maakt onbemind? Misschien, maar dit gaat in ieder geval niet op voor Drexciya. De act bestond in ieder geval uit de in 2001 overleden James Stinson, met mogelijk ook Dopplereffekt's Gerald Donald. Zeker weten doen we het niet, want Drexciya hulde zich altijd in mysterie. Het ging om de muziek, en man, die is echt gemeen goed. Denk koude, kille electro uit Detroit met een ongeëvenaarde rauwheid en tegelijkertijd melodieus karakter.

Ook tof is de mythe die aan de muziek hangt. Het waterthema wat elke track meekrijgt slaat op een Atlantis-achtige onderwatersamenleving gevormd door kinderen van overboord gegooide zwarte slavinnen. Net zo politiek als mysterieus dus, maar daarom niet minder goed.

De originele en kwalitatief zeer sterke muziek van Drexciya en de mythe die om de act heen hangt geeft Drexciya een onweerstaanbaar karakter. Vandaar ook dat Drexciya op handen wordt gedragen, en hun eerste full length The Quest is een openbaring voor de meesten die het voor het eerst horen. Maar stiekem is de gehele Drexciya-catalogus de moeite waard. Gelukkig heeft het Rotterdamse Clone-records de gehele Drexciya-catalogus weer beschikbaar gemaakt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws