De top 10 van Dennis Ruyer

Lucas Boon | 13 december 2015
music

Dennis Ruyer, dj/producer en host van de zaterdagavond dance show 538 Dance Department, deelt in iedere editie van Clublife Magazine zijn favoriete tracks van het moment. En deze herfst waren dit zijn top 10 releases; overzichtelijk op een rijtje inclusief Soundcloud link. Klikken maar!

Feder – Lordly

Een van de opvallende feiten rondom dance, is dat het tempo de laatste tien jaar bijna gehalveerd is. Het zou zomaar kunnen dat na techhouse en progressive house het genre slow house een hit gaat worden. Aanvoerder van dit genre is toch wel deze Feder. Had eerder een hitje met Lys. En deze funkt goed op je speakerset. Check Lordly. Lekker gaan gegarandeerd!

Kasper Bjorke – After forever revisited

Het album van de Deense muziekmachine Kasper Bjorke is nu uit in een remix re-run met toptracks ‘Rush’, ‘Marbled Blood’ en het bloedstollende ‘Apart’ in de Michael Mayer remix. Ook Superpitcher, Pink Skull en Bryan Kessler deden een bijdrage.

Art Department – Crazy (Jamie Jones remix)

De gasten die bij het DGTL Festival de tent afbraken, komen dit jaar ook naar het ADE. Onder meer op zondagmorgen te vinden op een after in de Sugar Factory. Wekkertje zetten, of broodjes kaas mee in je backpack. Ondertussen genieten van voorpret met deze release... ‘Crazy’, onder handen genomen door Jamie Jones die je dit jaar kunt aanschouwen tijdens DGTL presents Paradise.

Sailor & I – Leave the Light On (Joris Voorn remix) 

Toen Joris op Awakenings het remix-meesterwerk 'Leave The Light On' van Sailor & I dropte, deed hij wereldwijd veel stof opwaaien. Tijdens ADE doet Joris een gezellige gathering met vrienden tijdens Awakenings presents : Joris Voorn & Friends. In de altijd magistrale Gashouder in Amsterdam. Onder meer Agoria, Green Velvet, Henrik Schwarz, Hot Since 82 en Joran van Pol zijn de bazen in de booth. 

Booka Shade - Wildest Thing

Ook grote fans van de stad Amsterdam, Arno & Walter van Booka Shade. Check hun nieuwste release ‘Wildest Thing’. De perfecte soundtrack voor 3AM.

Joachim Pastor - Reykjavik 

Geboren en getogen in Parijs, deze Joachim. Met als muzikale mentor Sébastien Léger. Deze track hoorde ik voor het eerst in een auto op Ibiza bij het naderen van het strand 'Tarida' , dus deze release staat ook garant voor succes in warme oorden. Joachim staat tijdens ADE op Pleinvrees/Strafwerk Hungry Music x Noir Music. 
 

Maceo Plex - Solar Detroit

Hofleverancier van mijn radioshow 538 Dance Department is de in Spanje woonachtige Amerikaan Macro Plex. Ook wel bekend van zijn alter ego Maetrik, die overigens niet geheel ter ziele is ondanks het succes onder Maceo Plex. Onlangs vertelde hij dat er wellicht nieuwe Maetrik releases aan gaan komen. Deze Solar Detroit is opnieuw een intergalactische reis door een universum gevuld met inspiratie. Tijdens het komende ADE zie je Maceo Plex bij DGTL presents Maya Jane Cole & Friends, Paradise & Kompakt. Locatie : NDSM Docklands

Dusky - Squeezer 

De laatste rammer van Dusky heet Squeezer. Live aan het werk tijdens Maya Jane Cole and friends tijdens het ADE. Met onder meer Heidi, Mount Kimbie, Cinnamon en Maya Jane Coles.

Danny Tenaglia - Dibiza 2015 

Op het label van de Spaanse mannen Chus & Ceballos. De ceremoniemeester, de entertainer, de levende dansvloer legende, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Danny Tenaglia. Op het moment dat de drukpersen van deze Clublife editie gaan rollen is het nog niet bekend of de eindbaas het ADE aandoet dit jaar. Wel is deze classic opnieuw onder handen genomen door onder andere Joseph Capriati. En laatstgenoemde vind je bij de altijd toffe avond van Carl Cox in de Gashouder voor Awakenings. Vrijdag de 16e van oktober zie ik je daar bij de linker speakertoren vooraan!

San, Dennis Ruyer, Sebastian Moore – Tarida

Ik heb op mijn iPod/iPhone/losse harddisks/usb een playlist voor in het vliegtuig: 30.000 feet and rising. In deze playlist staat van alles, van Recondite tot Sasha en Digweed. En downtempo muziek van Clubroot. Samen met San en Sebastian Moore heb ik een track gemaakt die het 'boven de wolken'-gevoel los maakt. Geïnspireerd door de baai waar Cala Tarida ligt op Ibiza. Dus het best te beluisteren met ogen dicht aan een warm strand of hoog tussen de wolken. Tarida is in oktober uit via Blackhole Recordings.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws