Beatport's top van 2015

Eveline Meijer | 13 december 2015
music

Beatport heeft haar Top Lists van 2015 bekend gemaakt, en dat betekent dat je in één oogopslag kunt zien welke vette tracks, albums en ep's jij dit jaar gemist hebt. Helemaal bovenaan de lijst Top Selling Tracks in de categorie Progressive House zien we twee bekenden: Tiësto en Martin Garrix!

Op nummer één van de best verkochte tracks binnen progressive house vinden we 'The Only Way Is Up' van Tiësto en Martin Garrix. Maar de rest van de lijst bestaat ook uit bekende namen. Opvallend: voormalig nummer één dj van de wereld Hardwell staat er slechts met een remix in, en ook nog eens op plaats vijf. 'Outside', een track die origineel van Calvin Harris en Ellie Goulding is, is de enige plaat waarmee Hardwell in de top tien kwam.

Beatport's top

Natuurlijk is Progressive House niet het enige dance-genre waar Beatport aandacht aan besteed. Ook house, electro house, techno, trance, tech house, deep house, drum & bass en indie dance komen aan bod. Daarnaast heeft het team achter Beatport ook per genre lijsten gemaakt van haar favoriete platen, albums en compilaties van het jaar. Bij de beste compilaties vind je onder meer 'Armind' van Armin van Buuren.

Het samenstellen van de lijsten

De lijsten van Beatport worden samengesteld op basis van trends, data en veel curatie. Dit betekent dat een deel van de tracks de meest populaire platen waren in hun genre, maar een deel ook gekozen is voor hun kwaliteit.

Elke lijst kun je downloaden voor een bedrag tussen de €5,50 en €20,19. Maar natuurlijk kun je de platen ook online beluisteren!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws