Terravita en Bare maken track voor Parijs

Eveline Meijer | 13 december 2015
music

De aanslagen in Parijs zijn niemand ontgaan, ook de dj's niet. Terravita en Bare besloten na deze gebeurtenis een plaat te maken over het gevoelige onderwerp: 'Drop Bass Not Bombs'.

'Drop Bass Not Bombs' is alles behalve een gevoelige, rustige plaat. Integendeel, Terravita en Bare knallen je speakers door met hun politieke teksten en laten je gegarandeerd dansen. Bovendien is dit nummer niet onder één genre te scharen, het is een mix van meerdere stijlen. Zo horen we dubstep, trap én hiphop, en deze combinatie werkt meer dan goed.

Donkere tijden

De plaat van Terravita en Bare gaat over hypocritie, intolerantie en de apathie die ervoor zorgen dat mensen stoppen met vechten en voor vrede kiezen. 'We schreven dit met Bare in de nacht van de aanvallen op Parijs', vertelt Terravita over het nummer. 'In donkere tijden als waar we nu in leven, hebben artiesten de verantwoordelijkheid om een verschil proberen te maken via hun muziek, of op z'n minst via hun sociale stem. Het is belangrijk dat we niet alleen onthouden om vredelievend, een eenheid en respectvol te blijven, maar dat we ook positieve vibes buiten onze eigen scenes en de gehele wereld insturen. Onze scene is groot genoeg dat we echt een wereldwijd verschil kunnen maken door onze positieve instelling, liefde en licht.'

'Drop Bass Not Bombs' is momenteel gratis te downloaden via de Soundcloud van Terravita. Wanneer de plaat op Beatport, iTunes en andere verkooppunten te koop is, gaan alle opbrengsten naar het Franse Rode Kruis om de slachtoffers van de aanslagen in Parijs te helpen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws