David Guetta uitgeroepen tot de beste?

Mark Hofman | 11 december 2015
music

Beeld: Billboard

De meeste lijsten worden gebaseerd op smaak of op het aantal stemmen dat bijvoorbeeld een artiest krijgt. Op deze manier wordt de meest populaire artiest meestal de nummer één, maar bij Billboard pakken ze het net iets anders aan. Gebaseerd op algemene posities in de charts, het aantal weken in de lijsten en resultaten in het hele jaar is David Guetta uitgeroepen tot 'Best Dance/Electronic Artist of the Year'.

Sommige mensen zullen in eerste instantie hun vraagtekens zetten bij de titel die David Guetta krijgt, maar toch zijn de cijfers niet mis. Zijn grootste hit van het jaar 'Hey Mama' stond voor elf weken op nummer één en sluit het jaar af met een nummer drie positie in de lijst.

Diezelfde track staat ook op nummer één in de 'Dance/Electronic Digital Song Title of 2015' en het album Listen staat op nummer één in de 'Top Dance/Electronic Album of the Year'.

Major Lazer

Hoe zit het dan met 'Lean On' van Major Lazer? Die scoorde erg hoog dit jaar en werd zelfs de meest gestreamde track aller tijden op Spotify. De track stond maar liefst achttien weken op nummer één en is uitgeroepen tot 'Best Dance/Electronic Songs hit of 2015'. Het album Peace is the Mission was immens populair maar heeft minder verkochte exemplaren en ligt qua bereik achter op Listen van Guetta, daarom staat het album op nummer twee. Major Lazer zelf staan in de 'Top Dance/Electronic Artist' lijst niet op nummer twee en zelfs niet op nummer drie, die plekken zijn voor Calvin Harris en DJ Snake.

Een verrassende lijst mag het zeker genoemd worden, maar of je het er nu eens bent of niet: David Guetta is de beste Dance/Electronic Artist van 2015.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws