Producer maakt album met een Gameboy

Mark Hofman | 28 januari 2016
music

Het maken van muziek kan tegenwoordig op talloze manieren: via het bespelen van een instrument, produceren via software of op een Gameboy. Dat je je afvraagt waar dat laatste op slaat kunnen we ons voorstellen, maar het is dus echt een mogelijkheid. Sterker nog: de Amerikaanse producer Graz heeft er een heel album mee gemaakt.

Gameboy als instrument

Je hoort het nou niet bepaald elke dag: een producer die een heel album weet te maken op een Gameboy, toch is dat precies wat producer Graz deed. Hij releasde zijn album Ravepunk via het label Cheapbeats uit Tokyo en maakte deze volledig met een eigen geprogrammeerd systeem via zijn Gameboy. Alsof dat nog niet knap genoeg is, heeft Graz dit ook nog eens in het Openbaar Vervoer van Seattle gedaan, zo laat hij weten aan Dance Music Northwest.

'All songs produced between November 2014 and September 2015 primarily on public transportation. All sounds (excluding track 03) created using LSDJ on a Nintendo Gameboy DMG-01.'

DIY portable audio werkstation

Je vraagt je misschien af hoe de producer uit Seattle het voor elkaar gekregen heeft om een heel album te maken op zijn Gameboy en het antwoord is simpel. Graz heeft zijn Gameboy namelijk omgetoverd tot een portable audio workstation met een tracker-style productie format met behulp van LSDJ-software. Indrukwekkend? Dat kun je wel zeggen ja!

Luister hieronder naar het album van Graz.

Wil je meer weten over hoe het album tot stand gekomen is? Check dan het interview dat Graz had met DanceMusicNW.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws