#FlashbackFriday: 'Your Love' van Frankie Knuckles is Chicago's finest

Bart Remmers | 29 januari 2016
music

Mea culpa! Eigenlijk zouden we de naam van Jamie Principle in de kop moeten zetten. Hij was de man achter de oerversie van deze Chicago-houseklassieker, in 1984 al een undergroundhit in de voornamelijk zwarte en gay discotheken van de Amerikaanse miljoenenstad, waaronder het legendarische Power Plant.

Italo

De track is gebaseerd op de Italo-track 'Feels Good (Carrots and Beets)' van Electra Ft. Tara Butler (zie onder). Toen Frankie Knuckles de vroege versie van 'Your Love' hoorde, was hij direct verkocht. Hij draaide de heerlijk sloom opbouwende en geil pulserende track graag gedurende zijn sets. Knuckles was ook de man die het origineel als tweede bewerkte (er was al een eerdere remix op een piepklein label verschenen) tot de meest bekende versie met de vocalen van Principle.

Trax-label

'Your Love 2.0' werd in 1987 uitgebracht op het iconische Trax-label, eveneens uit Chicago. De track sloeg in als een bom. Eerst in de States en na licenties via een Brits en Belgisch label zeker in Europa. Het nummer werd (in die tijd nog zeer bijzonder) een bescheiden hitje in de Britse charts en grijs gedraaid in de clubs.

Mocht je de Knuckles-versie niet kennen – shame on you – dan ken je 'Your Love' waarschijnlijk van een van de talloze remixversies van 'You Got The Love' van The Source, een mash-up met een oud soulnummer van Candi Staton, voor het eerst uitgebracht in 1991.

Frankie Knuckles overleed in 2014 op 59-jarige leeftijd. Daarmee verloor de wereld een van de grootste (neem het figuurlijk, maar ook letterlijk) housegiganten ooit. 'Your Love' werd om die reden voor de zoveelste keer uitgebracht en bereikte postuum #29 in de Britse charts.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws