BMG investeert in Drum & Bass

Bart Remmers | 5 februari 2016
music

In Nederland wil men nogal eens denken dat Drum & Bass een relikwie van lang geleden is. Leuk voor op een nineties dancefeest. Losgaan op Ronni Size, Goldie en DJ Hype.

Niets is minder waar. Zo is Drum & Bass (nog steeds) huge bij de Belgen en wordt er veel vette nieuwe muziek gemaakt door oud en jong talent. De credits zijn voor het legendarische label Ram Records. Niet zo vreemd dat BMG (deels in bezit van Sony) strategisch gaat investeren in het label.

Nieuwe boost

BMG wil met het label Drum & Bass een nieuwe boost geven in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. Het wil overigens niet zeggen dat Ram Records daarmee zijn eigenheid en eigenwijsheid verliest, BMG geeft het label de ruimte om trouw te blijven aan zijn eigen roots.

Sinds 1992

Ram heeft een lange geschiedenis. Het label werd in 1992 opgericht door de toen 16-jarige producer Andy C. De jonge Brit wilde zo zijn eigen tracks uitbrengen met als basis een investering van duizend pond en een nu iconisch logo ontworpen door zijn zus.

Sinds de vroege jaren negentig is Ram Records een bakermat van veel legendarische Drum & Bass-acts als Chase & Status, Sub Focus en Wilkinson. Ram is zeker tienmaal tot ‘Label Of The Year’ uitgeroepen door BBC 1Xtra, de Drum & Bass Arena Awards en de National Drum & Bass Awards. Andy C zal samen met zijn zakenpartner Scott Bourne leiding blijven geven aan het label.

Komende releases

Een van de eerste releases van Ram Records onder de BMG-paraplu is Andy C zijn single ‘New Era’ op 19 februari. Ook albums van Delta Heavy en Calyx and Teebee plus twee compilaties liggen op stapel.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws