Checken: een blik op EDM anno 1983

Bart Remmers | 18 februari 2016
music

1983. Het jaar van New Order's 'Blue Monday'. Moeder keek naar Dynasty en Dallas. Jane Fonda maakte aerobic groot. Ronald Reagan heerste. Michael Jackson's Thriller was onontkoombaar en Star Wars Episode VI: Return of the Jedi was de kaskraker in de bioscoop.

1983 was ook het jaar dat Bernard Wilets uit Pasadena, US of A, een bijzondere minidocumentaire maakte. De goede man onderzocht de invloed van technologie op muziek. Wilets ging met name in op de periode 1978-1984, een tijd dat acts als Kraftwerk, Depeche Mode, Human League, New Order, Ceronne en Giorgio Moroder al een dikke vette stempel op de popmuziek hadden gezet.

Discovering Electronic Music

De Amerikaanse filmmaker richtte zich in de docu 'Discovering Electronic Music' op de vroege voorvaders van de synthesizertechnologie. Mannen als F.R. Moore, Jean-Claude Risset, Rory Kaplan, Douglas Leedy en Stephan Soomil.

De 22 minuten durende documentaire is een even intrigerend als amusant stukje film uit de vroege jaren tachtig en een must voor elke EDM-fanaat van nu. Gewoon even checken!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws