Fotograaf van Major Lazer onder de indruk van Cuba

Thomas Keulemans | 11 maart 2016
music


Het kan niet op voor Major Lazer. Vorig jaar scoorden ze een monsterhit met 'Lean On', door velen bestempeld als de beste edm-track van 2015. Maar ook in 2016 laat de act, bestaande uit Diplo, Walshy Fire en Jillionaire, flink van zich horen.

Bijzonder optreden van Major Lazer in Cuba

Afgelopen zondag gaven ze een spraakmakend optreden op een wel heel bijzondere plek: the José Marti Anti-Imperalist Platform  in Havana, Cuba. Opvallend aan deze locatie is dat het precies tegenover het gebouw van de Amerikaanse ambassade ligt. En dat terwijl het optreden van Major Lazer het eerste was voor een Amerikaanse edm-act in Cuba, sinds de diplomatieke betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Cuba vorig jaar werden genormaliseerd.

Ongekend

Dat het een bijzondere gebeurtenis was blijkt ook wel uit het feit dat maar liefst 400.000 (!) uitzinnige bezoekers op het gratis optreden afkwamen. “Ik reis al acht jaar met Major Lazer mee de wereld rond, maar zoiets heb ik nog nooit eerder ergens gezien”, aldus fotograaf Shane McCauley. “Sommige mensen kampeerden de avond van tevoren al op het terrein en uren voordat het optreden begon waren er al zo’n 100.000 bezoekers, die compleet los gingen bij de eerste sounds van de microfoon-check. Echt ongekend!”

Het buitenfestival staat inmiddels alweer voor de deur en dat betekent dat er opnieuw drukke tijden aanbreken voor Major Lazer. Check hieronder de beelden van hun optreden in Havana.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws