Uitgecheckt: Dannic presents Fonk

Peter Güldenpfennig | 11 maart 2016
music

Nog maar net een eigen label (oke, enkele maanden dan), en nu zijn eerste eigen mixalbum? Dannic flikt het. Op Dannic presents Fonk mixt Dannic zijn favoriete releases van de laatste tijd aan elkaar in een energieke set.

Dannic presents Fonk 

Met opener 'Beat Ur Body' van Housequake (in een remix van Pandaboyz) laat Dannic meteen zien waar hij staat als dj: met een eigen funky housegeluid zonder het bewandelen van platgetreden trends. Het is een lekkere bass-ey track met hiphouse-legende Tyree Cooper. 

Hierna rolt de mix meteen de volgende groove in met '#Bringbackthegroove, een van de tofste tracks van dit jaar al. Heerlijke discohouse van de, hoe kan het ook anders, Franse Norman Doray en Bottai met een sidchip-injectie. 

In de mix vergeet Dannic zijn eigen werk ook niet, natuurlijk. Met 'Funky Time' (een samenwerking met Hiio), 'Jungle' en zijn collab met Sick Individuals in een remix van DBSTF (hoeveel gave namen kun je in één track stoppen?), 'Feel Your Love', is de Dannic-sound ook goed vertegenwoordigd. Ook Dannic's 'Lights Out' (met Amersy) en 'Fonk' komen voorbij. 

Gaaf is ook dat Dannic de weirdness niet vergeet. Of werdness, in het geval van 'Vintage' van Tim van Werd, een jonge hond uit de Herman Brood Academie-hoek. Toch blijft het vooral funky house wat de klok slaat. Dat is goed, want het is een sound die helaas te vaak vergeten wordt. Door Dannic niet, gelukkig. Geen zorgen, genoeg mainstage-materiaal voor de liefhebbers aanwezig op dit album, maar altijd met een funky twist en dat horen we graag!

Conclusie

Op zijn eerste mixalbum treffen we in ieder geval een lekker veelzijdige Dannic aan waar iedereen wel wat mee heeft, als je zelfs maar mild geïnteresseerd bent in dance. Fans helemaal natuurlijk, want Dannic's samenwerking met Aïrto staat er ook op. De kersverse single 'Light The Sky' ziet het licht samen met deze compilatie en alleen daarom zou je Dannic presents Fonk moeten scoren. 

Dannic presents Fonk is vanaf vandaag verkrijgbaar.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws