Met Apple Music kan je nu ook dj-mixes streamen

Wouter de Vink | 16 maart 2016
music

​Streamingdienst Apple Music doet er alles aan om in het spoor van Spotify te blijven. Door een net beklonken deal met Dubset Partners mag Apple Music namelijk dj-mixes en mash-ups aanbieden. Zo ben jij als gebruiker verzekerd van urenlang luisterplezier.

Hoe makkelijk zou het zijn als je een mix van een uur in je playlist kan stoppen om te streamen? Dat moeten ze bij Apple ook hebben gedacht. Dubset Partners, een overkoepelend orgaan, heeft de goedkeuring van meer dan 14.000 labels en producers. Aan een mixtape zitten bijvoorbeeld al gauw dertig verschillende rechten vast. Gebruikers, en vooral uploaders, van Soundcloud zullen het probleem wel kennen: bij het plaatsen van een mixtape of mash-up wordt je file er al gauw afgegooid. Zwaar klote, maar met Apple Music kan dit dus wel!

Apple Music gaat de strijd aan met Spotify

Apple Music is de eerste dienst die hiermee op de proppen komt. In de race met Spotify staat het momenteel op de tweede plaats. Spotify staat bovenaan met 20 miljoen betaalde gebruikers en heeft ook nog eens 55 miljoen mensen die gebruikmaken van de gratis versie. Apple Music, waar je sowieso voor moet betalen, heeft nu 10 miljoen luisteraars. Gratis tip van de redactie: je kunt Apple Music voor drie maanden gratis proberen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws