Junkie XL: hét brein achter de muziek van Hollywood-films

Wouter de Vink | 23 maart 2016
music

Tom Holkenberg, beter bekend als Junkie XL, is al jarenlang wereldberoemd in de wereld van de muziek. Na het uitbrengen van verschillende releases stortte Junkie XL zich in de wereld van de filmmuziek. Hij ruilde het draaien achter de draaitafels weliswaar in, maar daar staan een hoop andere leuke dingen tegenover. Zo heeft hij onder andere de muziek voor de bioscoopfilms Deadpool en Batman vs Superman mogen verzorgen. Hoe vet is dat!?

Junkie XL heeft het inmiddels zover weten te schoppen dat de grootste regisseurs in Hollywood staan te popelen om de Nederlander als componist te hebben. Als we het rijtje afgaan voor welke kaskrakers Junkie XL de muziek heeft mogen produceren, dan valt je mond open. Deadpool, Divergent, Mad Max (de film die tien Oscar-nominaties kreeg), 300: The Rise of an Empire, plus nog eens de verwachtte bioscoophit Batman vs Superman en nog veel meer films. Maar ook voor de game Need For Speed: ProStreet mocht Holkenberg de muziek componeren. Wat een lijst!

In 2002 bracht deze dj al een hit uit door ‘A Little Less Conversation’ van Elvis Presley te remixen. Deze plaat werd wereldwijd een monsterhit. Maar zelfs daar nog voor (in 1991) mocht deze producer zich winnaar van de Popprijs noemen. Hierna stonden internationale artiesten in de rij om met Junkie XL te mogen samenwerken. Zo kwam er uit de samenwerking met Tiësto ‘Obsession’ voort en ging hij de studio in met Anouk voor ‘Between These Walls’.

Junkie XL te gast bij De Wereld Draait Door

Vorige week donderdag was de filmmuzikant te gast bij De Wereld Draait Door. Check de uitzending hieronder!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws