Tiësto's Elements of Life bestaat negen jaar

Mark Hofman | 8 april 2016
music

Voordat Tiësto zich voornamelijk richtte op progressive house/big room en hits scoorde met tracks als 'Wasted' en 'Split (Only You)', was de Nederlandse dj een trance-legende. Zijn derde studio album Elements of Life was één van zijn beste albums ooit, en het album bestaat deze week negen jaar.

Tiësto's Elements of Life

Op 6 april 2007 bracht Tiësto zijn derde studioalbum uit, genaamd Elements of Life. Op de standaardversie van het album stonden twaalf tracks, met de limited edition kwamen daar nog eens drie tracks bij. Op het album staan samenwerkingen tussen Tiësto en onder anderen Julie Thompson, Charlotte Martin en Maxi Jazz. Laatstgenoemde deed mee aan de track 'Dance4Life'.

Naast 'Dance4Life' waren ook nummers als 'Ten Seconds Befor Sunrise', 'Driving to Heaven' en 'He's a Pirate (Tiësto Remix)' te vinden op Elements of Life.

Wereldwijd success

Zoals we eerder al schreven was Elements of Life één van de beste albums van Tiësto. Zo werd het album genomineerd voor 'Best Electronic/Dance Album' tijdens de 50e Grammy Awards, ging het in de eerste maand al 72.000 keer over de toonbank en kreeg Tiësto een gouden plaat in België, Hongarije, Nederland en Roemenië.

Wist je dat: de standaardversie bijna 80 minuten duurde en de limited editon bijna 100 minuten?

Top 5 Elements of Life

Wat waren nu de vijf lekkerste tracks van het album? Wij hebben onze eigen top 5 tegenover die van jullie gezet (via Facebook) en daar komt het volgende rijtje uit:

5. 'Dance4Life (feat. Maxi Jazz)'

4. 'In The Dark (feat. Christian Burns)'

3. 'He's a Pirate (Tiësto Remix)'

2. 'Elements of Life'

1. 'Ten Seconds Before Sunrise'

Tiësto Elements of Life was een album dat niet snel meer geëvenaard gaat worden door de Bredase DJ, zeker niet nu hij trance heeft laten gaan..

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws