#TechnoTuesday: maandelijkse top 10 tracks

Martijn Bastianen | 12 april 2016
music

Het is weer #TechnoTuesday en dat betekent alleen maar techno. Daarom gaan wij jou deze heerlijke techno-nummertjes voorschotelen zodat jij niet hoeft te zoeken naar de laatste tracks. We hebben techno- en tech house-tracks uitgezocht om jouw dagje op te fleuren! 

 

1. KlangKuenstler - Jam Master Jack

Releasedatum: 22-02-2016

Label: Smiley Fingers

Klangkuenstler, de Berlijnse techno/tech house-dj uit Berlijn laat met deze track een klassiek tintje horen. Met de oude sample van Jam Master brengt het een groovy sound met zich mee. Daarnaast heeft hij nog een track gereleast, namelijk ‘Soul Digger’. Dit nummer is meer soul-achtig en daarom hebben we gekozen voor ’Jam Master Jack’.

2. Dennis Cruz – See Line (Wade Remix)

Releasedatum: 04-03-2016

Label: Solid Grooves Records

Wat het echte nummer van Dennis Cruz miste, werd door Wade opgevangen. De Spaanse dj gaat kei lekker. De 25-jarige dj reist heel de wereld over, van Mexico tot Engeland. Op 16 april is hij zelfs te vinden in Rotterdam bij Let’s Go. Zo is deze plaat al nummer één geworden bij de categorie tech house op Beatport.

3. Mihalis Safras – Ida

Releasedatum: 11-04-2016

Label: Truesoul

De bebaarde Griek zit niet stil. Zo heeft hij twee nieuwe platen gereleast bij het label Truesoul en heeft hij samengewerkt met Noir. Op eigen houtje heeft hij de track ‘Ida’ geproduceerd, met het nodige resultaat. Zo zet de tech house-pionier een energieke track op de proppen!

4. Eats Everything ft. Green Velvet – The Duster

Releasedatum: 21-03-2016

Label: Method White

Ook de man uit Bristol, Eats Everything, weet niet van stilzitten. Zo heeft hij twee tracks gedropt. ‘The Duster’ en ‘Monegros’ zijn twee luchtige tracks geworden. Onze favoriet is ‘The Duster’ en vandaar dat hij nummer 4 is geworden. Samen met Green Velvet heeft hij de tech house-scene weer voorzien van een zoetsappige track. 27 april en 13 mei is Eats Everything te vinden in Nederland op Nassau Festival en Ruis Festival.

5. Montel – Sound Of The Future

Releasedatum: 01-04-2016

Label: Stereo Productions

Op The Future ep heeft Montel zich weer van de beste kant laten zien. De tracks ‘Sound Of The Future’ en ‘Bassline’ brengen je tot leven. De dj uit Belfast doet maar twee plaatsen aan in Groot-Brittannië, maar met deze nieuwe tracks komt het wel goed met Montel.

6. ANNA –Redemption

Releasedatum: 04-04-2016

Label: Terminal M

Na het succes met het nummer ‘Where Are You Now’ gaat de vrouwelijke dj ANNA heel lekker. Nadat ze meerdere tracks heeft uitgebracht op labels zoals Diynamic, Tronic en Turbo Recordings, heeft ze eindelijk de tijd gevonden om een ep te releasen. De andere plaat op deze ep, genaamd Odd Behaviour, mag er ook zijn!

7. Take You There – Slam & Mr V

Releasedatum: 21-03-2016

Label: Soma Records

Deze negen minuten durende track spreekt voor zich. Eén en al techno wordt er door je boxen gepompt. De twee techno-legendes hebben speciaal voor Soma Track Series vol.2 deze plaat geproduceerd. De diepe, hypnotische stem van Mr V en de ruwe beats maken dit tot een keiharde track. Soma zegt dat we nog veel van Slam kunnen verwachten dit jaar. Wij kunnen er niet op wachten!

8. Tiger Stripes – Body Shake

Releasedatum: 21-03-2016

Label: Truelove

Met de volle vocals en dominante kick drums zet Tiger Stripes een puike track neer. Het is ietwat heftig, futuristisch en zomers. Naast deze track staan er nog twee platen op Body Shake ep. Ook die twee zijn zeker het luisteren waard!

9. Marc Vedo – Right There

Releasedatum: 04-04-2016

Label: Urbana Recordings

Diepe tech house van Marc Vedo door je speakers! Met ‘Right There’ voorziet de bekende Portugese dj ons van een banger. Hosse heeft het nummer geremixt op de ep. Hij heeft gekozen voor een wat rustigere remix. ‘Right Now’ staat nu op nummer 6 bij Traxsource. Daarom geniet Vedo nu van zijn welverdiende vakantie in Portugal!

10. Dj Tennis – Chirality

Releasedatum: 01-04-2016

Label: Life And Death

Als laatste track ‘Chirality’ van dj Tennis. Met een bijzondere break, alsof je televisie bijna kapot gaat, is dit een speciaal nummertje geworden. Het opvallende aan deze track is; het is de enige techno-track op zijn ep. Divisions Chirality ep staat namelijk boordevol met elektronica. Desalniettemin is ‘Chirality’ een techno-plaat om bij weg te dromen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws