#FlashbackFriday: The Adventures of Stevie V – 'Dirty Cash (Money Talks)'

Peter Güldenpfennig | 29 april 2016
music

We kunnen nu net doen alsof Nederland de bakermat is van de dance, maar feit is: Chicago en Detroit zijn het hier terecht niet mee eens. Toch is Nederland tegenwoordig wel het Mekka van de dance. Maar voor Nederland omarmde Groot-Brittannië al de uit de VS overgewaaide house. 

In die sfeer vormde Steve Vincent en Mick Walsh The Adventures of Stevie V. Hoewel het duo, bijgestaan door zangeres Melody Washington, een kort leven was beschoren, wisten ze wel een flinke hit te scoren met 'Dirty Cash (Money Talks)' in 1990. Het nummer vormt een perfect voorbeeld van house uit de tijd waarin deze uitkwam: een typische midtempo housetrack met een videoclip waar epileptici niet goed van worden. Wel leuk: een housenummer wat daadwerkelijk iets zegt (in dit geval een aanklacht tegen kapitalisme en materialisme) was redelijk bijzonder voor die tijd. En nu nog trouwens. 

Ondanks de nummer 1-hit die ze ermee behaalden in Nederland, eindigde het het avontuur van Stevie V, Mick en Melody eigenlijk direct bij die ene hit. Ze probeerden het nog met 'Body Language', maar dat niemendalletje is iedereen inmiddels weer vergeten. Ondanks de afszichtelijke video blijft 'Dirty Cash (Money Talks)' ook nu nog overeind staan. Terecht dus dat ondermeer Dizzee Rascal de track heeft gecoverd

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws