De Top 10 van Partyscene: bass/future house

Martijn Bastianen | 7 mei 2016
music

Je hebt de top 10 van trance al voorbij horen komen. Daarom is het nu tijd voor wat anders. Hier is de top 10 bass/future house-tracks. Genieten geblazen. Veel luisterplezier!

#10 Rawendz – 'Badmahn'

Laten we maar meteen met het hardste van de lijst beginnen. Deze heftige bass house-track van Rawendz is meer dan rauw. Deze track, gereleast op 3000bass, doet ons denken aan Moksi. Hij is trouwens hartstikke gratis te downloaden!

#9 Tchami – 'Shot Caller'

Het is lang geleden dat Tchami een echte future house-banger heeft uitgebracht. We missen de oude klanken wel een beetje, vandaar dat we ervoor hebben gekozen om zijn klassiek ‘Shot Caller’ toe te voegen. Om wat herinneringen te doen opborrelen, ‘Shot Caller’!

#8 Bougenvilla & Out Of Cookies – 'Break It Down'

Heldeep Records is megalekker bezig, en dat is te merken aan deze plaat. In een mini-EP is deze track van Bougenvilla en Out Of Cookies toegevoegd. Het is niet de zoetsappige sound die we gewend zijn van Bougenvilla. Het is keiharde bass house van de bovenste plank!

#7 LOGE21 – 'Drop That'

Deze track is afgelopen week uitgebracht bij Tchami’s record label Confession. Hij werd al veelvuldig gedraaid door de mannen van Pardon My French (Tchami, Mercer, Malaa en DJ Snake) en hij is nu eindelijk te beluisteren voor iedereen. Bass house om je vingers bij af te likken. Likken maar!

#6 Destructo – '4 Real (Joyryde ‘Swurve’ Mix)'

Joyryde: één van de meest befaamde bass house-producers op dit moment. En niet geheel onterecht, want deze ‘Swurve Mix’ van 4 Real laat je lichaam een beetje trillen van geluk. Met een onwijs onverwachte typische Joyryde-drop op het eind, kan je niet om dit nummer heen in deze top 10.

#5 Dombresky – 'Be Real'

Record Record (echt waar ja) heeft een super grote marathon gedaan aan verschillende nummers. Maar voor ons schoot deze er helemaal bovenuit. Dombresky is een getalenteerde gozer met verstand van muziek maken. En dat is terug te horen in ‘Be Real’. Zoetsappige, zacht maar toch dik. Gewoon luisteren dus!

#4 G-Eazy x Bebe Rexha – 'Me, Myself & I (Oliver Heldens Remix)'

Nog niet gereleast, maar hij hoort erbij. De remix van Oliver Heldens van ‘Me, Myself & I’ is next level. Dit is nog niet de officiële versie van het nummer, maar hij klinkt al masterlijk. Het heeft alles waarmee je deze lente lekker kan gaan. Wellicht heb je ‘m al gehoord, maar we zetten hem erbij voor de fun!

#3 Funkin Matt (ft. Chris Lie) – 'Aero'

Dim Mak die zo’n geweldige future house-plaat tekent. ‘Aero’ van Funkin Matt is meer dan alleen future house. De drop is onverwachts en daardoor nog beter. De vocals van Chris Lie maken deze track tot één geheel. We kunnen geen genoeg krijgen van deze banger! Wat vind jij ervan?

#2 Nova – 'Ritual'

Officieel komt hij pas 11 mei uit, maar we moésten hem delen. Nova is totaal geen bekende naam in de scene, maar met deze track krijgt hij zeker wat nieuwe volgers erbij. Met een zomers ritme en een melodie die je nog niet eerder hebt gehoord, wordt jij volgepompt met beats. Luisteren die hap!

#1 Oliver Heldens & Chocolate Puma – 'Space Sheep'

There it is, onze nummer één! We hebben er al veel over geschreven, en dat heeft een reden. Hij werd al gepreviewt tijdens Heldeep Radio #098. Maar we konden natuurlijk niets anders verwachten van de legendes Oliver Heldens en Chocolate Puma. Eén en al genieten met ‘Space Sheep’!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws