Lifelike en Kris Menace zijn terug met 'Ectasy'

Thomas Keulemans | 10 mei 2016
music

Het legendarische duo Lifelike en Kris Menace is terug… en hoe! De Franse dj/producer Lifelike, werkelijke naam Laurent Ash, heeft al een lange lijst met producties op zijn naam staan, sinds hij eind jaren '90 begon met het maken van muziek. Zijn tracks verschenen op labels als Kitsuné, Wall Of Sound, Vulture en Little Idiot.

Kris Menace werd iets later, zo rond 2005, pas echt bekend, maar de Duitse producer was evenals Lifelike al sinds de jaren '90 actief in de dancescene. Hij bracht titels uit op de labels Play It Again Sam (PIAS), DFA en Size. Zijn tracks waren een mix tussen house, techno en nu-disco.

Mijlpaal 'Discopolis'

Het duo werd samen echt bekend toen de track 'Discopolis' uitkwam in 2005 en de boeken in ging als een heus 'Ibiza anthem'. Een te gekke summer house track, die je ongetwijfeld wel eens voorbij hebt horen komen. Een paar jaar later namen de heren het nummer nog eens onder de loep en releasten ze 'Discopolis (Part Two)', dat opnieuw goed scoorde.

'Ectasy'

En nu zijn de heren dus terug met een heuse vintage acid house track genaamd 'Ectasy'. De plaat neemt je mee terug naar de early house scene van Manchester's club Hacienda, waar de Engelse house furore begon te maken aan het eind van de jaren '80. Het zal dan je dan ook niet verbazen dat het duo voor deze tracks sounds heeft geproduceerd op vintage apparatuur als de Roland TB-303 bas-synthesizer en de Roland TR-707 rhythm composer! Spinnin' Records verwelkomt het duo op het sublabel Spinnin' Deep en 'Ectasy' krijgt de support van dj's als Joris Voorn, Secret Cinema en CamelPhat.

Check 'Ectasy' hieronder:

Beeld via Deejaybooking.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws