Deadmau5 hint op collab met The Weeknd

Thomas Keulemans | 18 mei 2016
music

Deadmau5 komt met experimentele nieuwe tracks

Nu zijn supervette nieuwe studio klaar is, heeft Deadmau5 de smaak van het produceren weer volledig te pakken! De zeer populaire Canadese dj kondigde onlangs een tijdelijke pauze aan van zijn radioshow Mau5trap Presents, omdat hij meer tracks wilde produceren in zijn compleet vernieuwde thuisstudio. Daarnaast hint hij op een samenwerking met niemand minder dan The Weeknd!

Work-in-progress

Lang hoeven we niet op het resultaat uit de nieuwe studio te wachten: Gisteren deelde Deadmau5 bij wijze van experiment drie nieuwe tracks met zijn fans; tracks die nog niet helemaal af en gereleast zijn, maar die hij wel alvast wil laten horen onder het motto 'work-in-progress'. Het begint een vaste (en goede!) gewoonte te worden dat Deadmau5 hiervoor zijn Soundcloud-account gebruikt.

Ruw en ongepolijst

Hoe klinken deze nieuwe tracks vraag je je misschien af? Ruw en ongepolijst is het antwoord. 'Diesel Powered Cat Thruster' bijvoorbeeld, is gebouwd op een lekker disco-fundament, met analoge synths en een funky melodielijn.

Track twee, afgekort tot 'Cat Thruster', lijkt logischerwijs de basis te zijn geweest voor 'Diesel Powered Cat Thruster, is een uitgebreidere electronische compositie, met een vergelijkbare melodie, maar met meer progressive sounds. Beide versies wil Deadmau5 zijn fans dus niet onthouden.

De laatste experimentele track, 'Whelk Then' heeft als ruwe versie al hitpotentie denken wij, want het klinkt al lekker! Techno- en groovy sounds, akkoestische drums en een dikke basslijn. Een dikke thumbs up!

Collab met The Weeknd?

In een tweet gericht aan R&B zanger en producer The Weeknd neemt hij bovendien nog even een voorschotje op een eventuele samenwerking om 'Diesel Powered Cat Thruster' samen verder af te maken. Laten we hopen dat de eveneens Canadese zanger er wat voor voelt om een vocale bijdrage hieraan te leveren!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws