Honden luisteren liever naar Martin Garrix dan Beethoven

Wouter de Vink | 25 mei 2016
music

Honden luisteren liever naar Martin Garrix dan Beethoven

Altijd al willen weten waar honden het liefste naar luisteren? Dat komt goed uit, want vandaag is het onderzoek van Sony naar buiten gekomen. Hierin blijkt dat honden liever naar Martin Garrix luisteren dan naar Beethoven. WTF?

LEES OOK: Martin Garrix is de jongste miljonair van Nederland

Er wordt wel eens gezegd dat het fijn is voor je dierenvriend om ‘m naar klassieke muziek te laten luisteren. Volgens dit onderzoek klopt dat dus niet. De onderzoekers lieten dertien verschillende honden, van verschillende rassen, leeftijden en geslacht, een muziekkeuze maken. De desbetreffende hond werd in het midden van twee speakers gepositioneerd, met een scheiding recht voor zijn snuit. Het dier kon dus kiezen uit twee verschillende muziekstijlen en hieruit is dus geconcludeerd dat Martin Garrix de voorkeur krijgt boven Beethoven.

Uit onderzoek blijkt dat honden liever luisteren naar Martin Garrix dan naar klassiek

Uit de resultaten blijkt dat 62% van de honden spontaan koos voor house- en popmuziek en maar 38% ging voor klassiek. Ook nummers als 'What Do You Mean?' van Jack Ü & Justin Bieber, 'Single Ladies' van Beyoncé en 'Hound Dog' van Elvis Presley werden gebruikt tijdens het onderzoek. Maar ja, zeg nou zelf: zou jij de geitenwollensokkenmuziek ook niet liever vermijden door naar Justin Bieber te luisteren in plaats '7de symfonie'.

Benieuwd naar het volledige onderzoek, inclusief resultaten? Bekijk dan deze PDF.  

Honden luisteren liever naar Martin Garrix dan Beethoven

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws