#TechnoTuesday: Eric Prydz releast supervette EP van techno-alias Cirez D

Thomas Keulemans | 31 mei 2016
music

EP van Eric Prydz' techno-alias Cirez D verschenen op Beatport

Fans van Eric Prydz opgelet: de Zweedse dj heeft gisteren twee tracks gereleast op Beatport van zijn techno-project Cirez D. In The Reds heet de EP. Fans van Prydz' stevigere werk keken na wekenlang geteased te zijn met previews enorm uit naar de zeer bijzondere release. Het lijkt er op dat Prydz zelf de laatste tijd steeds meer tijd en energie in zijn Cirez D project heeft gestoken en het resultaat, uitgebracht op Mouseville Records, mag er zijn!

In The Reds

De twee nieuwe nummers 'In The Reds' en 'Century Of The Mouse' hebben elk een heerlijke progressive opbouw. 'In The Reds' begint vooral met veel percussie, maar na de break wordt een synth steeds duidelijker hoorbaar en ga je op reis naar een heerlijke climax. Check de track hieronder zelf maar!

Century Of The Mouse

De tweede track beperkt zich niet tot die ene supersynth en heeft wat meer weg van Prydz' andere alias: Pryda. Met meer kicks, bass en een verrassend dansbare twist, vooral in het tweede gedeelte van de track. Geen wonder dat dit nummer al meerdere malen door Prydz werd opgenomen in zijn Epic 4.0 tour. Luister zelf maar: 

LEES OOK: Eric Prydz laat het Noorderlicht verbleken.

De EP verscheen gisteren op Beatport, maar vanaf 20 juni zal er een hele speciale vinyl uitgave (beperkt) verkrijgbaar zijn: op rood vinyl. Omdat er twee nummers op staan zal de EP een dubbele A-kant hebben, iets wat we in het vinyltijdperk best vaak voorbij zagen komen. Het oogt in elk geval prachtig en de EP mag dan ook niet ontbreken in de collectie van de fans.

Beeld van Eric Prydz en zijn Epic 4.0 tour, waarin Century Of The Mouse al verwerkt zat.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws