5 genres waarvan je niet wist dat ze bestonden

Peter Güldenpfennig | 7 juni 2016
music


Ook clowns houden van drum and bass.

Muzikanten zijn onwijs inventief. We bedoelen maar, een nummer schrijft zichzelf niet. Maar artiesten die helemaal vanuit het niets met een uniek genre op de proppen komen, dat kunnen we helemaal waarderen, ook al zullen we misschien niet zo snel luisteren naar desbetreffende genres. We hebben vijf unieke genres voor je op een rij gezet die je niet zo snel op Tomorrowland zult tegenkomen, maar wel behoorlijk inventief zijn. 

Casiotone

Liefelijke keyboarddeuntjes gecombineerd met ietwat debiele visuals, dat is zo'n beetje Casiotone. De naam wordt ontleend aan de keyboards die Casio begin jaren tachtig uitbracht en die een typisch, ietwat goedkoop, geluid voortbrachten. Helemaal geschikt voor diegenen die met heimwee terugdenken aan de tijd dat slaapkamerproducers nog niet bestonden.

Clownstep

Neem een ietwat simplistische drum and bass-plaat, denk daar debiel dansend publiek bij en je hebt clownstep. Begonnen als grap, maar als we het aantal Youtube-video's moeten geloven inmiddels toch echt een genre.

Splittercore

Speedcore? Da's kinderspel. Als je echt hard wilt gaan en je liever hebt dat de BPM's zo hoog liggen dat kicks onderscheiden bijna niet meer mogelijk is, luister je naar Splittercore. 

Mongoolse throat rap

Tuvan throat singing, waarbij keelgeluiden gelden als zang, maakt deel uit van de muzikale cultuur in Mongolië. Dus ja, dan is het niet gek dat een nieuwe generatie het oeroude genre neemt en hier iets eigentijds van maakt. Weird, maar ook best wel vet eigenlijk!

Simpsonwave

De Simpsons zijn niet meer weg te denken uit onze cultuur en dus ook vaak een bron voor internetgrappen. Simpsonwave is daar een goed voorbeeld van. Clips uit de Simpsons worden zo geknipt en geplakt dat ze passen bij de relaxte elektronische tracks die de clips vergezellen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws