Netsky's toffe derde album '3' is gereleased

Thomas Keulemans | 7 juni 2016
music

Netsky

Een van België's EDM-sterren van dit moment is Netsky. De 27-jarige Boris Daenen is actief in het genre drum and bass, soms een beetje een ondergeschoven kindje in de EDM-scene. Gelukkig trekt Netsky zich daar weinig van aan en gaat hij door met het produceren van zeer fijne tracks. En nu is daar zijn langverwachte derde album, toepasselijk genaamd '3'.

Love Has Gone en Rio

In Nederland bracht Netsky in 2012 de track 'Love Has Gone' uit, die een aardige hit werd. In 2015 volgde 'Rio', die het ook lang niet slecht deed. Bovendien wordt deze track gebruikt door België tijdens de Olympische Spelen deze zomer in Rio de Janeiro, waar Netksy als officiële ambassadeur is verbonden aan de Belgische atleten. In Belgie zelf haalde Netsky al een nummer-1 notering met de track 'Running Low'.

3

Er werd door veel drum and bass fans als een tijdlang uitgekeken naar het nieuwe album '3'. Het album bevat opnieuw vooral tracks uit dit genre, maar wel met allerlei toffe invloeden van pop, funk, house en electro. Dit resulteert in een lekker diovers album, waarop je ook nog eens collabs kunt verwachten met o.a Emeli Sandé, Chromeo, Saint Raymond, en Jauz.

Beeld van de '3' Releaseparty in Gent via Facebook-pagina Netsky

What's in a name?!

Netsky dankt zijn naam aan een anagram van computernetwerk Skynet uit de Terminator filmreeks. In de periode dat Netsky met het maken van muziek begon was er een nogal lastig computervirus actief (Skynet). Het idee daarachter was dat wanneer men op internet op zoek zou gaan om zijn muziek illegaal te downloaden de kans bestond dat men in plaats daarvan het virus zou downloaden. Dan weet je dat ook weer!

Track 10 - 'Forget What You Like'

Hieronder vind je de complete tracklist van '3'


1 – Thunder Feat. Emeli Sandé

2 – Work it Out Feat. Digital Farm Animals

3 – RIO

4 – Leave it Alone feat Saint Raymond

5 – Who Knows Feat. Paige

6 – GO 2 feat Digital Farm Animals

7 – High Alert Feat.Sara Hartman

8 – TNT feat Chromeo

9 – Stay Up With Me Feat. Arlissa

10 – Forget What You Look Like Feat. Lowell

11 – Bird of Paradise

12 – Jauz X Netsky – Higher

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws