Wow! Beck heeft het EDM-virus te pakken

Bart Remmers | 9 juni 2016
music

De Amerikaanse artiest Beck is mischien wel een van de belangrijkste popmuzikanten van de afgelopen twintig jaar. De kameleon van de alternative rock (en meer) gooit het nu over de EDM-boeg!

'Loser'

Midden jaren negentig brak Beck (voluit Beck Hansen) door met het grungy album 'Mellow Gold', met daarop de MTV-klassieker 'Loser'. In 1996 volgde de geniale plaat 'Odelay' waarop de Amerikaan een waanzinnige mix van rock, samplekunst, hiphop, elektronica en filmmuziek bracht.

Flume en Chemical Brothers

Na een door velen niet begrepen funkplaat ('Midnite Vultures', Beck doet Prince), een singersongwriter-album ('Sea Change') en een Grammy-winnende plaat ('Morning Phase', 2014) zoekt de zanger het nu dus weer in een andere hoek.

LEES OOK: een cadeautje van Flume

EDM, preciezer gezegd: trap. Op zijn nieuwe single 'Wow' richt de bijna 46-jarige artiest zich op de dansvloer. De videoclip is typisch Beck, multicolor en knip en plak all over. Maar EDM en Beck? Die combi is niet zo vreemd als dat het lijkt, want eerder werkte hij al met Flume ('Tiny Cities') en Big Beat-helden Chemical Brothers ('Wide Open'). Bewijs? Check de video.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws