Classic releases revisited: Underground Resistance - Acid Rain ep

Peter Güldenpfennig | 25 juni 2016
music

In 1993, toen techno min of meer gearriveerd was, deed Underground Resistance, het collectief uit Detroit waartoe ook Jeff Mills en Robert Hood behoorde, maar die min of meer geleid werd door Mad Mike Banks, nog steeds flink wat stof opwaaien met hun releases. Techno werd met het jaar netter, UR leek met hun latere techno-releases (maar voor ze hun heil zochten in jazz zoals op de laatste releases) meer en meer te putten uit avantgarde industrial.

Acid Rain ep

Dat betekent allesbehalve dat de harde tracks op zo'n late release als de Acid Rain ep onluisterbaar zijn. Want ja, de tracks zijn hard maar ook zo fucking catchy, en bovendien voorzien van het nodige politieke commentaar, verborgen in de tracklist en de uitloopgroef.

Het thema dit keer? Vervuiling natuurlijk, met 'Lightning' en 'The Storm' als absolute uitschieters. Dit is essentiële techno, we zouden haast zeggen 'acid pop', als het niet zulk hard materiaal was.

De ep is gelimiteerd uitgegeven op Shockwave, dus reken erop dat je veel geld mag neertellen als je deze ep op een platenmarkt koopt (hoewel deze link ons gunstig stemt). Er zal vast wel ergens een bootleg rondzwerven als je goed zoekt. De ep is het in ieder geval waard om in je verzameling te hebben.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws