Een icoon terug op legendarisch label

Bart Remmers | 30 juni 2016
music

Giorgio Moroder terug naar Casablanca Records

Zonder Giorgio geen Tiësto, Armin, Daft Punk, Skrillex, Garrix en Hardwell? Beetje overdreven misschien. Maar de Italiaanse superproducer is een inspiratie voor velen in de dance-scene.

LEES OOK: een blik op dance anno 1983

En over deze Giorgio Moroder (76 is de oude baas) gesproken: hij komt terug op zijn oude, legendarische nest: Casablanca Records. Dat is het label dat eind jaren zeventig gigantisch werd dankzij iconische discoplaten van Donna Summer en de – echt waar – Village People, maar ook hardrockband Kiss onder contract had.

Sinds enkele jaren is Casablanca aan een tweede leven begonnen. Hetzelfde kan je zeggen van Moroder die een paar jaar terug weer op de dancekaart kwam te staan na gigantisch gescoord te hebben met Daft Punk op het album Random Access Memories. Dat de recente livesets en het comebackalbum 'Déjà Vu' (2015) nou niet bepaald fantastisch waren, dat vergeten we maar even…

I Feel Love

Boeit niet. Wat wel boeit is dat de man achter de allereerste technohit ooit – Donna Summers 'I Feel Love' in 1977 – en klassiekers als 'From Here To Eternity' en 'The Chase', weer muziek gaat uitbrengen op Casablanca Records.

'Het voelt als thuiskomen', aldus het dance-icoon.  'Casablanca from here to eternity', zo refereert hij nog even aan zijn oude hit.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws