Wow! Check 'Into The Valley Festival' in Zweden

Thomas Keulemans | 1 juli 2016
music

'Into The Valley' is spectaculair in vele opzichten

Spectaculair is waarschijnlijk het het woord dat het beste gebruikt kan worden om 'Into The Valley Festival' in Rätvik, Zweden te omschrijven. Locatie? Een voormalige kalksteengroeve, later ook een tijdlang gebruikt als amfitheater. Maar dat is nog niet alles, want de plek heeft een historische betekenis: 360 miljoen jaar geleden sloeg hier een enorme meteoor in, in het hart van het Zweedse bos, met als gevolg een gigantische krater. 

Tweede editie

Dit jaar vindt pas de tweede editie van het festival plaats, van 28 t/m 30 juli. Wat kun je verwachten? Een meerdaags festival van electronische muziek op een van de allergaafste locaties die jij ooit zult bezoeken als festivalganger. Het concept werd geboren door middel van een droom van het creëren van iets spectaculairs: een feest van elctronische muziek zoals dat in Zweden nog niet eerder gedaan was, en dat dus op een locatie die nooit eerder werd blootgesteld aan dit soort culturele evenementen. Die droom werd uiteindelijk dus pas werkelijkheid in de zomer van 2015 en party people van over de hele wereld kwamen bijeen in Zweden.

 

Line-up: house en techno

Ook qua line-up (niet onbelangrijk) is er van alles om voor naar Zweden af te reizen: Ricardo Villalobos, Ben Klock, John Talabot, Zip, Nina Kraviz, Four Tet, MCDE, Jeff Mills, Rodhad en Bicep. Nice! Bekijk ook de beelden van vorig jaar via de Facebook-pagina van 'Into The Valley'.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws