DJ Shadow is terug met nieuwe 'Essential Mix'

Thomas Keulemans | 5 juli 2016
music

DJ Shadow is terug met eerste Essential Mix sinds 2003

DJ Shadow, oftewel Joshua Paul "Josh" Davis is een Amerikaanse dj die al in de jaren '90 furore maakte met allerlei soorten dance. Hij produceerde electronica, instrumentale hiphop en triphop. Hij haalde zelfs het Guinness World Records Book met zijn album Endtroducing uit 1996, omdat dit album het eerste 'volledig gesamplede album' was dat ooit geproduceerd werd. Een bijzondere prestatie. Na 2003 werd het een tijdlang stil rondom DJ Shadow maar nu is hij weer alive en kicking!

The Mountain Will Fall

In de tussenliggende jaren bracht DJ Shadow weliswaar nog enkele albums uit, maar hij zocht niet bepaald de spotlights op. Hij verdiepte zich veelal in zijn 60.000 (!) platen tellende platencollectie... hetgeen hem weer veel inspiratie bracht. En nu is hij dus terug! Met een nieuw album, The Mountain Will Fall, dat 24 juni gereleased werd.

In de nasleep van deze release komt DJ Shadow nu ook voor het eerst sinds 2003 weer met een 2 uur durende mix die op de BBC te beluisteren is. Zijn Essential Mix uit dat jaar was namelijk zo enorm populair, en Shadow had er zo veel energie ingestopt, dat hij de mix in 2009 alsnog releaste als een dubbel-album met de naam Diminishing Returns

Nieuwe Essentail Mix 2016 voor BBC Radio

En nu is er dus zelfs een nieuwe Essentail Mix! Opgenomen in twee gedeeltes, waarvan de eerste al in April. Deze helft bevat veel 'cali-stuff', dance uit de staat waar DJ Shadow geboren en getogen is. Deel twee bevat veel tracks die hem zelf dierbaar zijn, uit heden en verleden. Een tarcklist is er niet, maar fans zijn al aan het puzzelen geslagen.

De mix is hier te beluisteren via de BBC Player. Moet je wel even aangeven dat je boven de 18 bent in verband met 'explicit lyrics'. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws