'Concrete' van Crystal Castles scoort door herkenbare videoclip

Thomas Keulemans | 7 juli 2016
music

Crystal Castles en de herkenbare videoclip voor elke festivalganger

Wie zeg je? Crystal Castles! Nooit van gehoord? Het betreft een Canadese electro-band, die al in 2003 werd opgericht. Begonnen als een soloproject van producer Ethan Kath. Hij vernoemde zijn project naar het luchtkasteel van She-Ra. De band bestaat uit Ethan Kath en zangeres Edith Frances. Het duo maakt experimentele electronische muziek en ze maken daarbij veel gebruik van samples van computerspelletjes uit de jaren tachtig van de Atari. Nu heeft de band een dikke hit te pakken met 'Concrete', wat een heerlijke electro-plaat is, maar bovenal een vette videoclip heeft die je echt even moet zien.

Nieuwe zangeres Edith Frances

In oktober 2014 leek de band uit elkaar te gaan met het vertrek van Alice Glass. Het tegendeel werd echter duidelijk toen 'Frail' en 'Deicide' uitkwamen met de nieuwe en (toen nog) onbekende zangeres Edith Frances. Frances zingt in 'Concrete recht in de camera, terwijl zij tijdens de late uurtjes op een dancefeest of festival ronddwaalt door de menigte. Zeer herkenbaar beeld voor jou als festivalganger schatten wij zo in, zeker als je wel eens een biertje (of wat anders) te veel op hebt gehad - en hopeloos naar je vrienden op zoek ging...

Enough said: kijken maar! Vooral het tweede deel van de clip (vanaf 2:02) wordt het beeld wat duidelijker en gaver, en ook de track zélf roept naarmate die vordert steeds meer enthousiasme bij ons op!

BEKIJK OOK: Gekste videoclip van het jaar gaat naar...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws