Armin van Buuren gaat 'back to the oldskool'

Thomas Keulemans | 8 juli 2016
music

Armin van Buuren komt met Oldskool mini-album

Als je Armin van Buuren vraagt wie vroeger zijn grote voorbeeld in de muziek was, dan antwoordt hij steevast: Ben Liebrand! Dat was zijn grote held. Liebrand werd vooral eind 80'er jaren in in de 90's bekend met zijn 'Grandmixen'. Tijd voor Armin om die tijd weer te laten herleven!

'Technisch gezien is Ben Liebrand nog steeds een van de allerbeste dj's ooit. Bovendien zijn zijn Grandmixen en Minimixen voor mij enorm inspirerend geweest toen ik zelf begon met het produceren van tracks. Hij was een van de eersten die twee platen aan elkaar mixte. Daar zat je dan, met je cassettebandjes, klaar om zijn 'end of year'-mix' op te nemen. Dat was echt geweldig!'

aldus Armin van Buuren.

Armin goes 'back to the Oldskool'

Van Buuren bleef geïnspireerd door de muziek uit de jaren '90. Na zijn vele trance-producties, waarmee hij van onschatbare waarde voor de trance-scene is (en zal blijven), heeft hij nu een te gek mini-album geproduceerd: Old Skool. Het is een soort ode aan de beginjaren van de house, uit de periode waarin zijn grote voorbeeld Ben Liebrand dus forure maakte. 

Eerste single

Old Skool wordt op 4 augustus pas officieel gereleased, maar de tracklist en eerste single zijn wel al klaar. Als je Armin van Buuren onlangs nog hebt gezien tijdens zijn Embrace World Tour, dan heb de 'Dominator' vast en zeker al voorbij horen komen. Deze te gekke classic van Human Resource uit 1991 wordt enorm goed ontvangen. Bekijk hieronder Armin's uitleg over het maken van die plaat. Check ook alvast de overige tracks, want het zijn allemaal waanzinnige classics, die je misschien van naam niet allemaal bekend voor komen, totdat je het origineel beluistert!

Tracklist Old Skool

Armin van Buuren vs Human Resource – Dominator
Armin van Buuren vs The Ultimate Seduction – The Ultimate Seduction
Armin van Buuren vs Speedy J – Pull Over
Armin van Buuren vs Quadrophonia – Quadrophonia
Armin van Buuren vs MainX – 88 To Piano
Armin van Buuren – Old Skool (Vigel Remix)
Armin van Buuren – Old Skool Ping Pong

LEES OOK: Armin is het draaien met vinyl nog niet verleerd

The originals

Niet zeker of je de originals kent? Check deze twee maar eens!

Speedy J. - 'Pull Over'

Quadrophonia - 'Quadrophonia'

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws