MALAA – house en hip-hop in duister jasje

Rick Francissen | 10 juli 2016
music

MALAA brengt G-House

Wel eens van de term G-house gehoord? Zo niet, dan snap je pas wat hiermee bedoeld wordt nadat je de nieuwste EP van MALAA gehoord hebt. Voordat we hier dieper op gaan even een korte blik op weer een nieuwe naam die zichzelf niet graag openbaar bekend wil maken.

MALAA, een man die met een bivakmuts staat op te treden en een aantal hele dikke tracks in net iets meer dan een jaar tijd heeft uitgebracht heeft nog steeds geen openbare identiteit. eerder melde we al dat wellicht Sebastian Bennett zich schuil houdt achter het masker. Volgens Thump  moeten we het zoeken in de richting van DJ Snake en Tchami zoeken, maar zou ook Mercer in contact kunnen staan met MALAA. Het laatste shot van de onderstaande video geeft jou als kenner misschien wel het antwoord op dit raadsel.  

Anyway, de muziek van deze in muts gehulde artiest is veel belangrijker omdat je met een beetje subwoofer al snel wordt weggeblazen door de bass die verwerkt is in de tracks. De sfeer die MALAA neerzet is daarbij ook nog eens duister, hij gebruikt samples uit oude hip-hop nummers, voegt korte trap-achtige fills in voor de opbouw die uitmonden in een zogeheten G-house drop.  

Illicit EP

De eerste track, de 'Illicit intro' geeft daarbij nog een extra toevoeging aan de term G-house. 'Is it loud enough, can you hear me motherfucker', This is MALAA music, you can listen to this shit in the club and go rob a bank afterward', zijn voorbeelden van de toon die wordt neergezet op deze EP.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws