9 te gekke remixen van Calvin Harris-tracks

Kimberley Verbaan | 17 juli 2016
music

Je begeeft je op glad ijs om een artiest als Calvin Harris te remixen. De man schrijft zelfs klassiekers in zijn slaap! Hij eet, ademt en bloedt haast onberispelijk hits. Is hij eigenlijk wel echt een persoon vraag je je af.

Remixen

Veel producers nemen een Harris-vocal of herkenbare melodie en stoppen er een hardstyle-beat onder. Been there, done that. Door dat te doen zijn de artiesten namelijk niet zo origineel, laat staan creatief, bezig. 

Een echte remix kijkt in de ziel van een nummer en vindt datgene, dat anderen niet horen. Een echte remix helpt jou om een bekende tune op een verrassende nieuwe manier te remixen. Het is niet alleen een excuus om een hit van een geheel ander genre in jouw set te verwerken. Het is ook een manier om een nieuw imago aan een thema te geven. 

Hieronder vind je negen voorbeelden van remixen van artiesten die Harris' bijna perfecte productie namen en daar een nieuwe draai aan geven. En eerlijk is eerlijk, daar zitten hele mooie tussen!

"I'm Not Alone" - Deadmau5

Deze remix komt uit 2009. 'I'm Not Alone' klinkt hier precies zoals je zou verwachten van een Deadmau5-remix van Calvin Harris. 

"Blame"- R3hab

We zijn er bijna zeker van dat R3hab bijna elke Harris-single inmiddels heeft geremixt. Maar deze vinden wij het meest interessant van allemaal. Had jij ooit verwacht dat de Nederlandse house-artiest deze mooie trap-remix kon maken? Wij in ieder geval niet! Luister hem hier.

"Thinking About You"- Big Z

Heb jij er ook wel eens over nagedacht? Calvin Harris, die soulfull future house maakt? Stop maar met denken, wij hebben het hier voor je. Harris zijn romantische teksten klinken nog beter over deze cotton-candy beat. Heerlijk gewoon! 

"Pray to God" - Haim - Mike Pickering vs Calvin Harris Hacienda Remix

Zware percussie neemt dit keer de plaats in van de dramatische tonen. Gooi er een snufje piano bij en laat Haim's prachtige harmoniën naar voren komen. Et voila, een vintage-style banger. 

"Outside" - Ellie Goulding & Savagez

Wij zijn in erg dankbaar dat Ellie Goulding haar engelachtige vocals sterk overeind blijven in deze te gekke mix. 

"I Need Your Love" – AutoErotique

Vond je Goulding en Harris al geweldig? Druk dan snel op de playknop voor de volgende track. AutoErotique heeft deze tune sexy en geweldig gemaakt. Wanneer hij op een feestje draait, zijn wij er zeker weten bij. De song is naar een ander niveau gebracht. Wij vinden hem in ieder geval erg goed. 

"Bounce" – DEVI

Slechts een klein snufje van de orginele vibe blijft overeind. Wij vinden het in ieder geval leuk welke richting deze artiest op is gegaan. De focus ligt op Kelis en langzaam maar zeker loopt de oorverwarmende melodie over in een donkerder tinje. Wij hebben deze track op replay!

"Ready for the Weekend" – High Contrast

We love the weekend! Maar wie is er klaar voor deze drum en bass? De track is zoveel levendiger geworden dankzij deze remix. Is het al vrijdagmiddag? 

"This is What You Came For" – Dillon Francis

Ondanks dat dit slechts een snippet is, vinden wij dit misschien wel een van de beste Calvin Harris-remixen van allemaal. De beat, de drum, de bass: het heeft het allemaal. We like it

Dit waren volgens ons de beste Calvin Harris-remixes. Hebben we er volgens jou een gemist? We zijn erg benieuwd wat jullie er van vinden!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws