Vijfde Gorillaz album is bijna klaar

Ivo Mollemans | 19 juli 2016
music

Vijfde album van Gorillaz komt steeds dichterbij

De mannen van Gorillaz hebben meer informatie gegeven over hoe het staat met hun vijfde studioalbum. Dit album wordt het vervolg op het album The Fall dat in 2011 uitkwam. In een interview met BBC Radio heeft frontman Albarn Spoke bekend gemaakt, dat ze tegen het einde van 2016 alles rondom Gorillaz 'recht zullen zetten', zodat het album in 2017 de winkels in kan. Ook heeft hij gezegd dat het album bestaat uit een hele hoop nieuwe, originele dingen en dat ze het nu echt bijna af hebben. Het album wordt al sinds April 2016 geteased door de artiesten en fans kunnen niet wachten tot het eindelijk zover is.

Gorillaz' stijl

​Het duo word voornamelijk gekenmerkt door hun experimentele muziek en aparte video's. In elk van de video's wordt gebruik gemaakt van vier fictieve animatie-karakters. Deze karakters zijn telkens hetzelfde en leven in een fictieve wereld. Deze wereld en karakters zijn bedacht door de striptekenaar Hewlett. De video's zijn een combinatie van 2d animaties, 3d animaties en camerabeelden.

Remakes

​Eerder dit jaar hebben de mannen van Gorillaz hun oude video's onder handen genomen. Video's van hits als 'Clint Eastwood' ​en ​'Feel Good Inc.' zijn omgezet naar HD en kunnen dus weer voor lange tijd mee. Check it out!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws