Justin Prime en We Are Loud vernieuwen met Drowning

Rick Francissen | 25 juli 2016
music

Justin Prime

'Drowning' is de nieuwe samenwerking van Justin Prime en We Are Loud. Een korte introductie voor deze heren voordat we verder in gaan op de track die zij in de studio in elkaar hebben gezet. Beide artiesten hebben groot succes geboekt in het verleden. Justin Prime kennen we natuurlijk van 'Cannonball' en We Are Loud van 'Booyah'. We spraken de drie Nederlands in aanloop naar nieuwe nummer.

De samenwerking

Wanneer we Justin en Daniel van We Are Loud aan de telefoon hebben vertellen ze ons hoe de samenwerking is gestart en hoe zij uit zijn gekomen op een track die zo afwijkt van de muziek zie zij in het verleden hebben gemaakt.

Vorig jaar tijdens het Amsterdam Dance Event kwamen de jongens aan de praat en was er direct een goede klik. Op basis hiervan zijn er wat schetsen uit de studio heen en weer gestuurd.

"We wilden allemaal iets vernieuwends maken, maar na twee tracks die we hebben gemaakt waren we nog steeds niet tevreden. Het moest nog verfrissender zijn."

Het balletje is gaan rollen toen er een vocale track van We Are Loud naar Justin werd gestuurd. Hij kon daar de juiste hand aan leggen waardoor alles op zijn plek viel. De track werd wat commerciëler, maar is zoals de dj's willen niet gebaseerd op EDM.

Een aangename verrassing

Dat de nieuwe track afwijkt van de wat de grote massa maakt en luistert mag duidelijk zijn. Ze hebben dan ook 'het verstand op nul gezet, de hele wereld afgesloten en muziek gemaakt op basis van hun gevoel.' Gitaren toevoegen bijvoorbeeld is 'not-done' geven zij dan ook aan.

"Maarja klinkt het vet? Ja, het klinkt vet, dus fuck it!"

Drowning is in ieder geval een track met een verhaal en emotie, zo zegt Daniël. Als je goed naar de songtekst luistert en de clip daarbij bekijkt vallen deze elementen zeker op zijn plek, voegt Justin daaraan toe. Het contrast tussen de eerste seconden van de track en opbouw en de drop geeft Drowning enorm veel kracht.

We Are Loud


Vervolgverhaal

De samenwerking tussen Justin en We Are Loud is zeker goed bevallen. Tijdens het gesprek lijken de jongens zich dan ook te verspreken door te zeggen dat er nog een plaat klaarstaat in dezelfde trend als Drowning. Daarnaast staat er ook een remix pack voor de huidige track op de planning. De jongens geven aan al een aantal hele vette remixes te hebben gehoord. Wanneer het pakket uitgebracht wordt en wie de eer heeft om een officiële release te krijgen weten we nog niet. We houden het zeker in de gaten.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws