Kölsch remixt classic ‘Back’

Rick Francissen | 25 juli 2016
music

KölschDeense dj Kölsch haakt aan in wat een trend lijkt te worden. Het remixen of het maken van een re-work van oude klassiekers. Na het Olk Skool album van Armin van Buuren en het terugblikken op de afgelopen tien jaar van Bingo Players is het nu Harry Romero’s track ‘(I Go) Back’ die in een nieuw jasje met de sound van 2016 wordt herstelt.

Harry Romero

De house track die de Amerikaanse Harry Romero twaalf jaar geleden uit heeft gebracht kwam uit op Subliminal Records. Dit label van Erick Morillo is ook vandaag de dag nog steeds de plek waar Romero zijn muziek vaak op uitbrengt. Zo heeft hij laatst een nieuwe single genaamd ‘Rude’ de wereld ingebracht. De groovy sound die zo herkenbaar is van Harry Romero is ook hierin weer terug te horen

Kölsch

Kölsch staat bekend om zijn melodische en meeslepende house. Met al twee populaire albums genaamd ‘1977’ en ‘1983’ heeft hij duidelijk neergezet waar hij voor staat. Dat de Deense dj een vrij groovy track als ‘(I Go) Back’ remixt is daardoor verrassend. Hij weet zichzelf dan ook goed te vernieuwen door ‘Back’ een fantastische opbouw te geven op een vrij grimmige manier. De vocals zijn vervormd en klinken erg imponerend. Natuurlijk komt ook de herkenbare melodie van het origineel terug in combinatie met percussie die Kölsch toevoegt.

Luister zelf de twee tracks en maak een tijdreis van twaalf jaar. Nieuwe muzikale invloeden met het behoud van enkele essentiële elementen uit het origineel zorgen ervoor dat ook vandaag de dag ‘Back’ gewoon weer verwerkt kan worden in een house set.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws