Rock en EDM smelten samen in nieuwe Smash Mouth-track

Ivo Mollemans | 28 juli 2016
music

​​​Rock vs EDM = Smash Mouth

​De band Smash Mouth is gevormd in 1994 en bestaat uit 4 leden. Ze werdenl bekend door hun cover van het nummer 'I'm A Believer' van The Monkees, wat de titelsong werd van de bekende animatiefilm ​Shrek​. Een ander nummer dat ook werd gebruikt in deze film is ​'All Star', wat ook door Smash Mouth is gemaakt en tevens de band's grootste hit tot nu toe was.

Nu heeft de band een nummer uitgebracht dat is geproduceerd met een dj genaamd Specter. Over deze dj is online verder niks te vinden. Het nummer begint als een rock nummer met een intro door een basgitaar, maar al gauw worden dance elementen toegevoegd. 'Love Is A Soldier' heet de track. Toch blijft het nummer meer leunen richting rock muziek dan EDM.

​LEES OOK: Wow! Beck heeft het EDM-virus te pakken​

​Ander nieuws

​De band was in juni ook in het nieuws, maar deze keer niet omdat ze met nieuwe muziek kwamen. De zanger, Steve Harwell, was op het podium namelijk aan het schelden richting mensen in het publiek. Hij heeft ook gedreigd met geweld nadat hij bekogeld werd met... een brood. Het liep zelfs zo uit de hand dat mensen van de beveiliging Steve tegen moesten houden omdat hij het publiek in wilde stormen. Uiteindelijk is hij voortijdig gestopt en heeft hij het podium verlaten.

​De nieuwe Rock/EDM-plaat van de band is hieronder te beluisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws