Moby in the mix

Ivo Mollemans | 28 juli 2016
music

​Moby in the mix

Als we het hebben over oude en bekende namen in de dance wereld staat met recht Moby ver bovenaan. Met nummers als 'Go', 'Porcelain' en 'Natural Blues' is hij wereldwijd bekend geworden als een van de grondleggers van de dance. Zijn hits zijn dan ook met recht klassiekers in de wereld van house muziek.

​Moby in 2016

​Nu zijn de drie genoemde nummers geremixt door niemand minder dan Hardwell, Sick Individuals en Bali Bandits. De remixes komen uit op het label van Hardwell, Revealed Recordings en zijn samengevoegd in een EP.

Hardwell

Hardwell heeft de eer gekregen om de grootste hit 'Go' te remixen. De remix behoudt de rust van het originele nummer in de break door er nieuwe akkoorden aan toe te voegen en de originele vocalen te gebruiken. In de drop komt het geluid van Hardwell beter, en harder, naar voren. Op het eerste gezicht lijkt het geen overeenkomst te hebben met het origineel, maar de synth van het originele nummer komt ook in de drop weer terug! Hierdoor wordt de remix een nieuw nummer wat toch herkenbaar blijft.

Sick Individuals

​Het nummer getiteld Porcelain is aangepakt door het duo Sick Individuals. Ook dit nummer houd de originele vocalen intact en voegt nieuwe akkoorden toe. Hierdoor blijft het nummer herkenbaar, wat ten goede komt aan de productie van zowel het origineel als de remix. In de break komt de originele melodie terug als nieuwe synth. Ook de klassieke strings zijn wederom te horen in het nummer; onmiskenbaar 'Porcelain.'

Bali Bandits

​Het laatste nummer, ​Natural Blues, is geremixt door Bali Bandits. Deze remix begint met een stuk van het originele nummer. Hierdoor blijft ook dit nummer herkenbaar. Langzaamaan worden nieuwe elementen toegevoegd om uiteindelijk te resulteren in een electro house plaat die doet denken aan bass house. Het vette aan deze remix is dat de originele vocalen duidelijk naar voren komen en ervoor zorgen dat het nummer de klassieke groove behoud. ​Door alle drie de nieuwe remixes zal je ook nu nog de klassiekers van Moby op alle festivals tegen gaan komen, en die mogen er zeker zijn!

Lees ook: Oliver Heldens brengt remix van Moby-klassieker 'Go'​

​Oliver Heldens

Eerder werd het nummer 'Go'  ook al geremixt door niemand minder dan Oliver Heldens. Deze remix kwam niet uit onder de naam Oliver Heldens maar was geremixt door Hi-Lo, het alter ego van Oliver. De remix van Hi-lo leunt, zoals alle muziek van hem, richting de house en wordt juist gekenmerkt door de sterke focus op de bass. Wat deze remix zo speciaal maakt, is dat de bass dezelfde groove aanhoudt als het origineel.

​De remixes zijn hieronder te beluisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws