Levels van Avicii vijf jaar oud

Rick Francissen | 29 juli 2016
music

Avicii - Levels

Nadat ‘Epic’ van Quintino en Sandro Silva zijn vijfde verjaardag heeft gevierd is nu ‘Levels’ van Avicii toe aan een vijfde verjaardag. De onwerkelijk populaire track is inmiddels grijsgedraaid, maar zal het ironisch genoeg nog steeds goed doen op de dansvloer, zeker nu Avicii heeft aangekondigd dat hij na dit jaar stopt met optreden. 

LEES OOK: Epic: vijf jaar na de release

Levels 

De vrolijke catchy melodie wordt afgewisseld door de vocals die in 1962 gezongen zijn door Etta James. Later in een moderner jasje zijn deze woorden nog eens door Pretty Lights gebruikt. Met 26 platinum- en nog een handjevol gouden platen heeft Avicii in ieder geval de meest recente en populaire uitgebracht in 2011, het jaar dat de EDM op het punt stond om een hoogtepunt te bereiken.

Terwijl 'Levels' in populariteit is gestegen zijn er ook andere artiesten mee aan de haal gegaan. Zo hebben onder andere Cazette en Skrillex een remix van de track gemaakt. Vooral de laatste was een opvallend populaire aangezien Skrillex op dat moment volop in de spotlight stond met zijn doorbraak. 

Meer verjaardagen

Naast 'Epic' en 'Levels' zullen er de komende tijd zeker meer bekende tracks hun vijfde verjaardag gaan vieren. Maak je dus maar klaar voor nog meer classics. Wat dacht je bijvoorbeeld van het album ‘Nothing But The Beat’ van David Guetta dat hij vijf jaar geleden uitbracht. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws