Collab Diplo en Dimitri Vegas & Like Mike

Ivo Mollemans | 4 augustus 2016
music

Tomorrowland

Dimitri Vegas & Like Mike worden gezien hun Belgische komaf als residents van Tomorrowland gezien en ze maken dan ook veel reclame voor het festival. Uiteraard waren ze dit jaar ook weer aanwezig en hier lieten ze veel nieuwe dingen voor het eerst horen. Zo zijn er samenwerkingen met KSHMR en Ummet Ozcan voorbijgekomen, maar ook een collab met de eigenaar van het succesvolle label Mad Decent: Diplo.

De collab

Alle drie de artiesten hebben enorme successen geboekt in hun carrière en nu hebben ze dus samen een nummer gemaakt. Wanneer dit nummer officieel uitkomt en via welk label is nog onduidelijk, maar het is een knaller! Het nummer heeft vocalen verzorgd door . De eerste drop is er eentje zoals je die de laatste tijd veel hoort terugkomen; met gesamplede vrouwelijke vocalen, maar gaat daarna over in een nummer dat meer in de buurt van Diplo’s stijl komt.

LEES OOK: Nieuwe collab Ingrosso en Alesso bevestigd

Opvallend

Wat opvalt aan deze collab zijn de artiesten die eraan hebben gewerkt. Diplo heeft namelijk pas geleden gezegd dat hij de huidige EDM-scene ziet als een zinkend schip dat zichzelf verpest.

'De dj-wereld bestaat uit de f*cking vreemdste groep van mensen. We zijn geen beroemdheden, we zijn niet bekend voor een goede reden. We zijn… Gewoon suf. Los van Dillon Francis, die maakt een grap van de hele scene. En Calvin Harris… Is het een zinkend schip. Het is echt een domme cultuur. Ik word verdrietig wanneer ik besef dat ik onderdeel uit maak van deze groep, maar ik speel het gewoon spel mee.'

Dat Diplo er echter niet onderuit kan dat deze scene hem zijn geld en titel tot meest gezochte artiest van 2015 heeft bezorgd, zal hij wel in zijn achterhoofd hebben gehouden. De promoties door middel van iPads om zo hoog mogelijk in de DJ Mag top 100 te komen van Dimitri Vegas & Like Mike zijn immers nog lang niet vergeten. Dat Thomas Wesley Pentz (Diplo’s echte naam) er voor kiest om toch met deze artiesten samen te werken lijkt dan weer erg hypocriet...

De collab uit de set van Dimitri Vegas & Like Mike met Diplo is hieronder te beluisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws