Kryder brengt eerste track op Spinnin' Records' nieuwe sublabel 'Cartel'

Ivo Mollemans | 10 augustus 2016
music

Spinnin's nieuwe sublabel gelanceerd: Cartel

We hebben er al eerder over geschreven, maar toen wou Spinnin’ Records er nog weinig over kwijt. Nu, iets meer dan een maand later, is het label waar de mannen Kryder en Tom Staar de gezichten van zullen zijn gelanceerd. Het label draagt de naam ‘Cartel’ en richt zich erop om de oudere, groovy house sound terug te brengen bij het grote publiek. Dat is ook precies wat de eerste release op het label doet. 

LEES OOK: Spinnin' komt met nieuw sub-label: Cartel

Eerste Cartel release is voor Kryder en Eddie Thoneick

Het eerste nummer is gemaakt door Kryder zelf in samenwerking met Eddie Thoneick. Het is getiteld ‘The Chant’ en heeft heel wat weg van tribal en latin house. In de break staan de drums samen met de vocalen centraal om vervolgens over te gaan in een piano en een groovy sfeer neer te zetten zoals we dat van Kryder gewend zijn.

“We are really excited about the Cartel with Spinnin' Records, we have some great fresh new music coming from some exciting artists. We wanted to create something that the fans could be part of, a movement that will be more than just the music."

"The Chant has caused some serious damage with its pumping tribal grooves on the dancefloor, Eddie is a real talent in the studio and one of very few people I trust with for feedback with my music so it felt only right for me and Tom Staar to enroll him in the Cartel.” 

aldus Kryder.

Dit is het nieuwe sublabel bij Spinnin': Cartel

Zoals het er nu uitziet gaat 2016 een erg goed jaar worden voor Kryder. Hij heeft al eerder een IDMA award in ontvangst genomen voor het nummer ‘De Puta Madre’, samen met Tom Staar en The Wulf. Daarnaast treed hij op bij alle grote festivals en feesten, en word hij uitgenodigd bij grote radiozenders zoals de BBC Essential Mix.

Welke artiesten hun nummers via het nieuwe label gaan uitbrengen en wat voor nummers dat gaan worden zullen we moeten afwachten, maar als ze allemaal zo zijn als ‘De Puta Madre’ en ‘The Chant’ dan kijken wij erg uit naar nieuw materiaal!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws