Hardwell laat oorsprong horen bij guestmix voor Diplo & Friends

Rick Francissen | 31 augustus 2016
music

Hardwell

Hardwell is niet meer weg te denken uit de hedendaagse dance-scene. Met zijn eigen radioshow Hardwell On Air, zijn label Revealed Recordings, de wereldtour I Am Hardwell en een enorme hoeveelheid aan uitgebrachte tracks heeft hij zich goed op de kaart gezet, met name op het gebied van bigroom, progressive en electro. In zijn guestmix voor Diplo & Friends laat hij zich echter van een totaal andere kant horen.  

Hardwell te gast in Diplo & Friends

In de radioshow van Diplo & Friends laat Diplo zelf, afgewisseld door gast-dj’s, iedere keer een mix van twee uur lang voorbij komen. Geheel in de stijl van Diplo worden er niet te veel mainstream dj’s uitgenodigd om tracks te laten horen die je al veel te vaak hebt gehoord. De keuze om Hardwell uit te nodigen lijkt hierdoor in de eerste instantie erg vreemd. Zoals Diplo in de intro van zijn show zelf ook al aankondigt nodigde ze hem uit op één voorwaarde: terug gaan naar zijn roots in de mix.

Hoe zagen de roots er dan uit van Hardwell voordat hij ‘Spaceman’ maakte en door Tiësto onder de vleugels werd genomen? Hardwell heeft roots in hip-hop, dancehall en alles wat hierbij in de buurt komt. Zoals hij in de mix zegt maakte hij deel uit van een Nederlandse groep genaamd Bubbling Beats. Hij laat dan ook in zijn guestmix zijn favoriete oude en nieuwe dancehall nummers horen.

LEES OOK: 'Going Crazy' met Hardwell en Blasterjaxx

Salvatore (Ganacci) verzorgt het tweede uur

Het tweede uur van deze aflevering van Diplo & Friends wordt verzorgd door een van de grootste Zweedse dj’s. In de eerste instantie zijn leden van Swedish House Mafia Axwell, Sebastian Ingrosso en Steve Angelo samen met Alesso de bekendste. Salvatore wijkt met zijn muziekstijl af van de mainstream en valt daarom misschien iets minder op, toch gaat deze man al enige tijd mee en heeft hij samenwerkingen met Ingrosso en Major Lazer op zijn naam staan. Luister de mix hieronder en zoek die minder bekende tracks op via de tracklist.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws