Dit zijn de meest gestreamde tracks deze zomer in Amerika

Thomas Keulemans | 3 september 2016
music

EDM is hot in Amerika vandaag de dag. Hotter dan hot zelfs! Waar dance in de jaren 90 en aan het begin van dit millennium maar lastig voet aan de grond kreeg bij de Amerikanen, is dat met name de laatste jaren compleet omgeslagen. Dj's als Tiësto en Afrojack waren een van de eersten die er in slaagden in Amerika door te breken, evenals Armin van Buuren natuurlijk. En toen één dj eenmaal over de dam was... Ook de enorm vette festivals zoals EDC Las Vegas, Coachella en Ultra Music Festival bewijzen dat Amerika inmiddels lang en breed is aangehaakt bij de rest van de wereld waar dance het goed doet. En nu de zomer ten einde komt wordt het tijd voor lijstjes, in dit geval die van de meest gestreamde tracks deze zomer. Juist: in Amerika wel te verstaan.

Meest gestreamde tracks deze zomer in Amerika

Dat EDM - een term die wij in ons land liever niet te vaak meer gebruiken - het goed doet in de VS, blijkt maar weer eens uit deze cijfers die Google Play bekend maakte. In de Top 10 van meest gestreamde track deze zomer staan namelijk drie dikke EDM hits die ook bij ons en in heel Europa hoog scoorden. In Amerika worden dit soort lijsten doorgaans toch echt gedomineerd door R&B, pop en rock acts, dus het is goed om te zien dat hier verandering in komt.

The Chainsmokers ft. Daya - 'Don't Let Me Down'

De hoogste notering is (uiteraard) voor The Chainsmokers, ft. Daya met 'Don't Let Me Down'. The Chainsmokers zijn immers Amerikaans en daar houden de patriotistische Amerikanen wel van. De catchy lyrics van 'Don't Let Me Down' zorgen er overigens wel terecht voor dat de track goed scoort. Sinds ze het nummer live brachten op Coachella ging het écht hard met het duo in hun thuisland en stonden ze daarna op vrijwel elk festival.

Calvin Harris & Rihanna - 'This Is What You Came For'

Tsja, wat moeten we nog meer zeggen over deze samenwerking? Er is al zó veel over gezegd en geschreven, ook door ons... En het nummer kun je inmiddels ook echt niet meer horen denken wij, die plaat is echt kapot gedraaid... We stuitten wel op de Dillon Francis Remix van het nummer (een gedeelte daarvan), en die klinkt wel erg lekker!

Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza (Seeb Remix)

Voor de derde EDM-track in de lijst geldt wel een beetje hetzelfde... te vaak gehoord? Waarschijnwel wel, maar daarom dus wel terecht in deze lijst, want dit nummer heeft ook jouw voorjaar en zomer gedomineerd waarschijnlijk. Het nummer kwam pas écht tot zijn recht topen het Noorse duo Seeb er mee aan de haal ging. Tot hun eigen verbazing betekende hun remix ook gelijk hun echt doorbraak:

 “Nobody knew it would become that big,”

aldus Seeb zelf.

Voor de volledigheid nog even de complete Top 10 op een rijtje:

U.S. Top 10 Streamed Songs of Summer 2016:

1. Drake – One Dance (feat. WizKid & Kyla)
2. The Chainsmokers – Don’t Let Me Down (feat. Daya)
3. Twenty One Pilots – Ride
4. Fifth Harmony – Work from Home (feat. Ty Dolla $ign)
5. Calvin Harris – This Is What You Came For (feat. Rihanna)
6. Zara Larsson – Never Forget You
7. G-Eazy – Me, Myself & I
8. Mike Posner – I Took A Pill In Ibiza (Seeb Remix)
9. Twenty One Pilots – Stressed Out
10. Rihanna – Work (feat. Drake)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws