Afgelopen weekend hadden de Amerikanen een extra lang weekend vanwege de nationale feestdag Labor Day. Reden te meer voor een extra lang feestje, meende de organisatie van Electric Zoo Festival! Het evenement duurde namelijk van 2 t/m 4 september en vond plaats in New York City.
Met absolute headliners als Chainsmokers, Hardwell, Steve Aoki en uiteraard Tiësto, die op vrijwel geen enkel groot Amerikaans festival ontbreekt, wist Electric Zoo voor een geweldige afsluiter van het festivalseizoen te zorgen. Ook namen als Bassnectar, Big Gigantic en Flux Pavillion, allen zeer populair bij het Amerikaanse party publiek stonden op het programma. Maar we richten onze focus even op Tiësto, die behoorlijk wist te verrassen... door weer eens terug te gaan naar een sound die weer in de buurt kwam van de trance waar hij groot mee is geworden! Zijn set kun je wat verder hieronder beluisteren.
Thank you New York for an incredible evening 🙏🏼 @ElectricZooNY @TMobile #nyc #ezoo pic.twitter.com/AwPg9N0Nyu
— Tiësto (@tiesto) 4 september 2016
Al aan het begin van zijn 4 uur durende set liet Tiësto er geen misverstand over bestaan dat hij een ode wilde brangen aan zijn trance roots. Meer dan een uur lang trakteerde hij het publiek op echte trance klassiekers uit de afgelopen 20 jaar, waarin hij uitgroeide van pionier tot een heldenstatus in vele verschillende dance genres. Tracks als 'Just Be', 'Epic', 'Mammoth' en 'Hey Brother' passeerden al de revue (niet allemaal trance natuurlijk) alvorens Tiësto het uitzinnige publiek meenam op een écht nostalgische trip door het trance tijdperk uit vervlogen jaren: De laatste vier tracks waren namelijk zijn eigen 'Adagio For Strings', 'Platinum', 'He’s A Pirate' en zijn remix van 'Silence' van Delerium, misschien wel de allergrootste trance-classic aller tijden.
Check hier een uur van Tiësto's heerlijke set op Electric Zoo.
LEES OOK: Tiësto en Mike Williams gaan mee in Pokémon Go-hype
Trance leek lange tijd een beetje verdrongen te zijn door andere muzikale genres, die onder de noemer 'EDM' hoogtijdagen vierden de afgelopen jaren. Nieuwe stromingen dienden zich aan, zoals future house, bass house en trap, maar toch is trance nooit echt weggeweest. De stroming wint nog altijd aan populariteit in bijvoorbeeld Latijns Amerika, Australië en niet te vergeten Oost-Europa. We zijn erg benieuwd of Tiësto in een nostalgische bui verkeerde, of dat hij daadwerkelijk weer eens wat meer trance producties zal gaan maken in de toekomst. De tijd zal het leren!