Knife Party en Tom Morello brengen single uit

Rick Francissen | 8 september 2016
music

Knife Party

Het is lang stil geweest rondom het duo Knife Party. Het Australische producer en dj duo en voormalig bandleden van de band Pendulum hebben zichzelf met hun rauwe en afwijkende stijl bewezen in de dance wereld. Met onder andere hits als ‘Internet Friends’ en ‘LRAD’ en Bonfire’ herken je deze artiesten uit duizenden. Nu zijn de heren terug met een samenwerking met een van de meest creatieve gitaristen op de wereld Tom Morello.  

Knife Party behoudt rauwe tint

Met de nieuwe single die Knife Party en Tom Morello voor het eerst tijdens Ultra Miami lieten horen werd het publiek op een positieve manier verrast. Tussen alle synthesizers vulde de klank van Tom Morello zijn gitaar het veld in Miami waar Ultra in maart werd gehouden.

De single die volgens velen ‘Battle Siren’ gaat heten zou op 9 september plotseling worden uitgebracht. De simplistische teaser die Knife Party naar buiten bracht werd in verband gebracht met de wereldberoemde gitarist. Tom Morello, die als gitarist speelde in Rage Against The Machine en Audioslave, staat bekend om zijn unieke manier waarop hij met de gitaar omgaat. De geluiden die hij dan ook uit het instrument kan krijgen zijn verbazingwekkend.

Battle Siren laat het rauwe tintje waar Knife Party door gekenmerkt wordt duidelijk naar voren komen. De gitaar sound is agressief en haalt de energie in je naar boven. Deze kan je dan ook volledig laten gaan bij de drop waar Tom Morello, maar ook de producers van Knife Party los gaan.

Beeld via Facebook Knife Party

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws